Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Open Atelier

 Het Open Atelier is een programma voor deelnemers met een migratieachtergrond, begeleid door therapeuten gespecialiseerd in interculturele psychiatrie en creatieve therapie. Sinds begin 2020 werkt Framer Framed samen met de hechte groep individuen uit de interculturele psychiatrie, onder leiding van kunsttherapeuten: Suzanne Delshadian, haar team Laura van den Dungen en Ruth Oppel. Na bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg en het faillissement van PsyQ Amsterdam, heeft Framer Framed gezorgd voor een permanente ruimte voor creatieve therapie, elke maandag aan de Oranje-Vrijstaatkade.

Sinds 2022 is het Open Atelier onderdeel van het project Through Art We Care, een project waarin Framer Framed en zorgorganisatie Cordaan samenwerken. Gezamenlijk heeft het project als doel de kunstinstelling een plek te maken die verandering, emancipatie en psychologische welzijn door middel van kunstbeoefening bevordert. 

De deelnemers organiseren samen met Framer Framed workshops waar ze verschillende media kunnen verkennen. Ook presenteren ze hun werk in jaarlijkse tentoonstellingen.