Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

30 jul –
22 aug 2021

Expositie: Proud Aliens

Is het oké om een trotse alien te zijn in een wereld waar men zich gemarginaliseerd voelt? De LGBTQ-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier heeft een utopische toekomst gecreëerd waarin verschil en diversiteit als mooi wordt erkend en gevierd.


De projectgroep van het open atelier komt wekelijks samen en combineert kunst, community en therapie; ze vertegenwoordigen verschillende culturele achtergronden binnen de LGBTQ-gemeenschap. De kunstwerken omvatten groepsprojecten en individuele kunstwerken zoals henna-tatoeages, kostuums, fotografie, schilderijen en installaties.

Wij nodigen je uit voor een bezoek aan de tentoonstelling Proud Aliens die plaatsvindt tijdens Amsterdam Pride bij Framer Framed van 30 juli t/m 22 augustus.

Grafisch Ontwerp: Kabo Lee
Curatoren: Gijs Stork & Kabo Lee

Met werken van
anne krul | Ashna Siriram | Erdem Yakut | Khalid Safy Malyck | Marwan Noufal | Mayis | meg-ster | Mi Ka | Ocean Pearl  | O.K  | Sabina  | SAM | Shevan van Homosexualistan | Teoman | Vita S.

Opening: 30 juli 2021 – RSVP
Inschrijven voor de eerste tijdslot: 18:00 – 19:00
Inschrijven voor de tweede tijdslot: 19:00 – 20:00

Meer info over de opening HIER

OVER
i-psy is een specialist in interculturele psychiatrie voor mensen met allerlei sociale en culturele achtergronden en verschillende psychologische problemen. Sinds 2009 organiseert het beeldende therapieteam van i-psy jaarlijks een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers.

Queer Currents is een evenementenplatform dat meer inhoud en cultuur naar Queerness brengt. Queer Currents begon in 2018 en de eerste jaarlijkse editie werd gehouden in 2019. Queer Currents is een jaarlijks programma op 15 dagen en 15 locaties, met evenementen, lezingen, film, expo, dans en muziek over 15 Queer onderwerpen. Het doel is om meer diverse, inclusieve, relevantere inhoud, cultuur en kunst naar Pride Amsterdam te brengen.

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Framer Framed toont werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Met dank aan
Robbie Baars, Ruth Opel, Lidia Tato, Marilia Baiak, Laetitia de Veth, Eyas Hafez, Laura van den Dungen en Frank van Deursen

Framer Framed’s Open Atelier projectcoördinatoren:
Suzanne Delshadian (i-psy Arts), Betül Ellialtioğlu (Framer Framed)


Mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Stadsdeel Oost; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Fonds voor Cultuurparticipatie.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen Queer Currents, i-psy en Framer Framed. i-psy / Community / Queer /

Exposities


Installatie in openbare ruimte: QUEER

door United Painting

Agenda


Opening: Proud Aliens & QUEER

Expositie-opening van Framer Framed’s Open Atelier een nieuwe installatie in de openbare ruimte door United Painting: QUEER
Doe een wens
Groepstentoonstelling van de kunstenaars uit het atelier van i-psy
Queer Youth, Remember Kirvan Fortuin
Een panel over LHBTQI+ kunst, cultuur en onderwijs
Queer Currents Opening
met Evert van Straaten & Dennis Elzinga

Netwerk


Shevan van der Lugt

Activist

Suzanne Delshadian

Therapiecoördinator i-psy

i-psy Arts

Kunsttherapie

Anne Krul

Kunstenaar

Magazine