Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

30 jul –
22 aug 2021

Expositie: Proud Aliens

Is het oké om een trotse alien te zijn in een wereld waar men zich gemarginaliseerd voelt? De LGBTQ-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier heeft een utopische toekomst gecreëerd waarin verschil en diversiteit als mooi wordt erkend en gevierd.


De projectgroep van het Open Atelier komt wekelijks samen en combineert kunst, community en therapie; ze vertegenwoordigen verschillende culturele achtergronden binnen de LGBTQ-gemeenschap. De kunstwerken omvatten groepsprojecten en individuele kunstwerken zoals videowerken, henna-tatoeages, kostuums, fotografie, schilderijen en installaties.

Wij nodigen je uit voor een bezoek aan Framer Framed voor de tentoonstelling Proud Aliens (30 juli t/m 22 augustus) die plaatsvindt tijdens Amsterdam Pride.

Met werken van
anne krul | Ashna Siriram | Erdem Yakut | Khalid Safy Malyck | Marwan Noufal | Mayis | meg-ster | Mi Ka | Ocean Pearl  | O.K  | Sabina  | SAM | Shevan van Homosexualistan | Teoman | Vita S.

Grafisch Ontwerp: Kabo Lee
Curatoren: Gijs Stork

Opening: 30 juli 2021
Inschrijven voor de eerste tijdslot: 18:00 – 19:00u
Inschrijven voor de tweede tijdslot: 19:00 – 20:00u

Meer info over de opening HIER

Finissage: 22 aug 2021 – RSVP
Inschrijven: 15:00-17:00

Meer info over de finissage HIER

United Painting bij Framer Framed, Amsterdam (2021)

OVER
i-psy is een specialist in interculturele psychiatrie voor mensen met allerlei sociale en culturele achtergronden en verschillende psychologische problemen. Sinds 2009 organiseert het beeldende therapieteam van i-psy jaarlijks een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers. Lees meer over i-psy.

Queer Currents is een evenementenplatform dat meer inhoud en cultuur naar Queerness brengt. Queer Currents begon in 2018 en de eerste jaarlijkse editie werd gehouden in 2019. Queer Currents is een jaarlijks programma op 15 dagen en 15 locaties, met evenementen, lezingen, film, expo, dans en muziek over 15 Queer onderwerpen. Het doel is om meer diverse, inclusieve, relevantere inhoud, cultuur en kunst naar Pride Amsterdam te brengen.

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Framer Framed toont werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Met dank aan
Robbie Baars, Ruth Opel, Lidia Tato, Marilia Baiak, Laetitia de Veth, Eyas Hafez, Laura van den Dungen en Frank van Deursen.

Framer Framed’s Open Atelier projectcoördinatoren
Suzanne Delshadian (i-psy Arts), Betül Ellialtioğlu (Framer Framed).


Mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Stadsdeel Oost; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Fonds voor Cultuurparticipatie.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen Queer Currents, i-psy en Framer Framed. Open Atelier / Community & Learning / Queer /

Exposities


Expositie: Hybrid Garden

Van het Open Atelier

Expositie: Reflections

Door i-psy Open Atelier

Installatie in de openbare ruimte: QUEER

door United Painting

Agenda


Queer Poetry Night x LIMBO
In samenwerking met Unwanted Words & Queer Currents
Finissage: Proud Aliens
Muziek, drankjes, eten en henna om de laatste dag van de groepsexpo te vieren
Opening: Proud Aliens & QUEER
Expositie-opening van Framer Framed’s Open Atelier een nieuwe installatie in de openbare ruimte door United Painting: QUEER

Netwerk


Ashna Siriram

Ashna Siriram

Kunstenaar

O.K

Kunstenaar en regisseur

Mayis

Kunstenaar

Shevan van der Lugt

Activist
Suzanne Delshadian

Suzanne Delshadian

Therapiecoördinator i-psy

Betül Ellialtıoğlu

Communicatie en PR

Anne Krul

Kunstenaar

Magazine