Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

QUEER by United Painting / Framer Framed

30 jul –
8 sep 2021

Installatie in openbare ruimte: QUEER

Framer Framed heeft in augustus een speciale entree!
Vanaf 30 juli zal het woord ‘QUEER’ op groot formaat prijken op de kade van de Oranje-Vrijstaatkade, voor de deur van Framer Framed. Daar zal het 6 weken blijven staan om zo een gesprek over ‘queerness’ in de openbare ruimte te stimuleren. 

De karakters worden gezamenlijk geschilderd met kunstenaarscollectief United Painting en gemeenschappen waarmee Framer Framed samenwerkt. Door woorden te vormen met deze grote letters in een openbare ruimte, wordt de betekenis van de woorden benadrukt en wordt tijdens het schilderen de betekenis van het woord besproken en gereflecteerd. De schildersessies vinden plaats van 26 tot 29 juli en de installatie opent op 30 juli samen met de kleurrijke tentoonstelling Proud Aliens door Framer Framed’s Open Atelier. De tentoonstelling valt samen met Amsterdam Pride en is gemaakt in samenwerking met i-psy Arts en Queer Currents.

De patronen-toolkit is ontworpen door Marije Lytske Hester

United Painting is een collectief dat zich richt op het creëren van sociale impact door het inzetten van grootschalige kunstwerken in de openbare ruimte; altijd in samenwerking met een scala aan kunstenaars en ontwerpers en in samenwerking met lokale organisaties. Van de favela’s in Rio de Janeiro, achterstandswijken in Philadelphia tot vluchtelingenkampen in Lesbos, United Painting is een voortdurend groeiend netwerk van projecten en deelnemers dat een wereldwijd sneeuwbaleffect creëert.

Queer Currents is een evenementenplatform dat content en cultuur rondom ‘queerness’ creëert. Het is in 2018 opgericht, met een eerste officiële editie in 2019. Queer Currents heeft een jaarlijks terugkerend programma, verspreid over 15 dagen op 15 locaties, dat uit evenementen, lezingen, films exposities, muziek, dans, en nog veel meer bestaat. Het doel is om een inclusief en divers programma toe te voegen aan de Amsterdam Pride-weken.Amsterdam Oost / Community / i-psy / Queer /

Exposities


Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Agenda


Opening: Proud Aliens & QUEER

Expositie-opening van Framer Framed’s Open Atelier een nieuwe installatie in de openbare ruimte door United Painting: QUEER
Queer Youth, Remember Kirvan Fortuin
Een panel over LHBTQI+ kunst, cultuur en onderwijs
Queer Currents Opening
met Evert van Straaten & Dennis Elzinga

Netwerk


United Painting

Collectief