Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Betül Ellialtıoğlu

Betül Ellialtıoğlu is geboren in Istanbul (1980). Betül Ellialtıoğlu studeerde architectuur aan de Technische Universiteit van Istanbul (2000-2004) en behaalde aan dezelfde universiteit een master in Architectonisch Ontwerp. Ze werkte als architect in Istanbul voordat ze in 2012 naar Amsterdam verhuisde.

In de loop der jaren heeft Betül fotografie en grafisch ontwerp ingezet op de thematiek van kunst en migratie. In haar praktijk werkte ze projectmatig met veel organisaties in verschillende rollen waaronder: productie en publieke programmering van het kleine theater in het KIT-gebouw (2017), Stedelijk Museum-co-curator: Geef ons het Museum (2018) en Turkse rondleidingen (2018-2019); Salwa Foundation-PR en communicatie (2018); Refugee Company-fotograaf; Favela Paint-fotograaf (2016-2020).

In 2019 startte Betul bij Framer Framed als PR coordinator. Sinds 2020 coördineert zij daarnaast samen met Suzanne Delshadian het Open Atelier van Framer Framed. Het concept van een Open Atelier werd geïnspireerd door de opzet van ‘Studio Upstairs’ in Londen. Begeleid door kunstenaars, beeldend therapeuten, psychotherapeuten en mensen uit de kunstwereld, kunnen deelnemers in wekelijkse bijeenkomst in het Open Atelier vrij werken met beeldende materialen.

In 2021 ontstond binnen het Open Atelier een LGBTQ-projectgroep die het plan opvatte voor een eigen presentatie. Met de tentoonstelling Proud Aliens (2021) creëren zij een utopische toekomst waarin verschil en diversiteit als mooi wordt erkend en gevierd. De gepresenteerde werken omvatten groepsprojecten zoals gezamenlijke videoproducties en individuele kunstwerken variërend van kostuums, fotografie, schilderijen en installaties.

 


Exposities


Expositie: Reflections

Door i-psy Open Atelier

Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Magazine