Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

6 aug 2022
17:00 - 19:00

Queer Poetry Night x LIMBO

Doe mee aan een avond vol queer verhalen en interacties tijdens de Queer Poetry Night in Framer Framed op 6 augustus. Ter ere van Pride presenteren Unwanted Words en LIMBO een podium voor community en een veiliger ruimte voor queer expressie.

Registratie voor dit evenement is verplicht via Eventbrite link.
Als je wilt optreden tijdens de Open Mic, meld je dan aan via deze link.

Als collectief neemt Unwanted Words stelling tegen racisme, xenofobie, ableism en andere vormen van structurele en directe discriminatie. Als collectief organiseren ze een reeks poƫzieavonden voor queer expressies en moedigen ze alle queer stemmen aan om hun literaire werk op het podium te brengen.

Het evenement in Framer Framed zal deel uitmaken van deze doorlopende reeks Queer Poetry Nights van Unwanted Words. De samenwerking is geĆÆnspireerd door de Framer Framed samenwerking met het LIMBO collectief. LIMBO begon als een project dat alle queer individuen met een vluchtelingenachtergrond verwelkomt om zinvolle interacties, kennis en vaardigheidsverwerving te creĆ«ren.

De avond begint met literaire optredens van Nimruz A. De Castro, Joey Veldberg, Nakimera Jackie & Caleb Edward Macauley, gevolgd door een drag performance van Sly Fox. We sluiten de avond af met de Open Mic waar alle queer stemmen worden aangemoedigd om de microfoon te pakken en hun literaire werk te delen.

De meeste vormen van literaire expressie zijn toegestaan tijdens de Open Mic, zoals spoken word, poƫzie, opiniestukken, toneel, performances, zolang de sprekers zich houden aan de maximum tijd van 5 minuten per persoon. Het is belangrijk te vermelden dat we vrijheid van meningsuiting aanmoedigen. We willen echter een veilige ruimte houden waar zowel de sprekers als het publiek zich thuis voelen, gekoesterd en veilig voelen. Dus elke vorm van haatdragende taal of gerichte aanvallen op een gemeenschap, groep of individu zijn niet toegestaan.

Dit evenement is onderdeel van de 4e editie van Queer Currents festival. Queer Currents is een evenementenplatform dat meer inhoud en cultuur naar Queerness brengt. Hun doel is om meer diverse en inclusieve, relevante inhoud, cultuur en kunst naar de Pride Amsterdam weken te brengen.

About

Unwanted Words is het eerste platform voor up & coming LGBTQ+ dichters en Spoken Word artiesten in Rotterdam en omstreken. We willen mogelijkheden bieden voor queer connecties en groei zoals Queer Poetry Nights series, spoken word workshops en digitale content die queer stemmen promoten en versterken vanuit een intersectionele benadering. Het doel van het collectief als platform is om ruimte te creƫren voor LGBTQ+ talent om te bloeien en zich te verbinden met gelijkgestemde gemeenschappen.


Foto’s en video’s worden tijdens het evenement gemaakt. Als je liever niet op de foto of video wilt, laat het ons dan van te voren weten.Queer / Collectieven / Community & Learning / Performance /

Exposities


Limbo

Presentatie: LIMBO - queer exilic narratives

De eindpresentatie van 'LIMBO: Geƫngageerde wetenschap en queer exilic verhalen'

Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Agenda


Queer Open Stage: Act 1
Een nieuw maandelijks evenement om kunst, diversiteit en gemeenschap te vieren en valt samen met Queer Amsterdam.
LIMBO: Geƫngageerde wetenschap en queer exilic verhalen
Een serie creatieve workshops voor queer-, vluchtelingen- en migrantengemeenschappen
Opening: Proud Aliens & QUEER
Expositie-opening van Framer Framedā€™s Open Atelier een nieuwe installatie in de openbare ruimte door United Painting: QUEER
Queer Youth, Remember Kirvan Fortuin
Een panel over LHBTQI+ kunst, cultuur en onderwijs
Queer Currents Opening
met Evert van Straaten & Dennis Elzinga

Magazine