Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Framer Framed in Amsterdam Oost. Foto: Betul Ellialtioglu / Framer Framed

Toegankelijkheid

Framer Framed wil een toegankelijke organisatie zijn. Hieronder volgt praktische informatie over uw bezoek aan Framer Framed. Als u vragen heeft, of als u speciale hulp nodig heeft op de dag zelf, neem dan contact op met info[at]framerframed.nl.

Onze inzet
Framer Framed zet zich in om haar deuren te openen voor alle mensen en erkent de kracht van diversiteit in onze samenleving. Wij begrijpen dat toegankelijkheid voor verschillende mensen verschillende faciliteiten vereist, dit vergt aandacht en inzet van onze organisatie. Dit is met name het geval voor onze bezoekers met een lichamelijke, zintuigelijke, verstandelijke en/of mentale beperking.

Met dit in gedachten nemen we stappen om Framer Framed’s toegankelijkheid te verbeteren, zowel in termen van fysieke toegang tot en binnen onze kunstruimte, als in het creëren van evenementen voor mensen met uiteenlopende vaardigheden in ons publieksprogramma. We erkennen het belang van kritische theorie op dit gebied, maar weten ook dat het in de praktijk brengen ervan van het grootste belang is. We kijken ernaar uit om te leren van onze collega’s, toekomstige bezoekers en deskundigen, ervan uitgaande dat openheid, authenticiteit en mededogen toegankelijkheid op alle niveaus zullen vergemakkelijken. Als u mee wilt doen, uw mening wil geven over toegankelijkheid in kunstruimtes, of als u advies wil geven als persoon met een lichamelijke, zintuigelijke, verstandelijke en/of mentale beperking, neem dan contact op met info[at]framerframed.nl.

Toegangsprijs
Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot educatieve initiatieven en daarom vragen wij geen toegangsprijs. Donaties worden op prijs gesteld, maar zijn niet verplicht.

Parkeerplaatsen met rolstoeltoegankelijkheid
De dichtstbijzijnde parkeerplaats voor bezoekers die slecht ter been zijn is te vinden op de Linnaeuskade (zie de rode cirkel op de afbeelding hieronder). U kunt alle ”gehandicaptenparkeerplaatsen” in Amsterdam hier op de kaart vinden. Framer Framed bevindt zich in een voetgangersgebied. De trottoirs naar Framer Framed zijn breed en geschikt voor rolstoelen. U kunt ook parkeren bij Q-Park Oostpoort. Daar zijn plaatsen voor mensen met een blauwe badge en er is een lift.

Toegang
Al onze tentoonstellingsruimten zijn toegankelijk voor rolstoelen. De belangrijkste tentoonstellingsruimte bevindt zich op de begane grond. De eerste verdieping is toegankelijk via een lift voor mensen die geen gebruik kunnen maken van de trap. Wij zijn bezig met het toegankelijk maken van onze boekwinkel voor rolstoelgebruikers, wij zullen op onze website vermelden zodra dit is voltooid.

Wij verwelkomen kinderen in onze ruimte en hebben een speel- en ontdekkingsruimte voor hen op de eerste verdieping, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers via onze lift.

Toiletten
Er zijn twee genderneutrale toiletten op de begane grond, links achter in het gebouw. Het mindervalide is toegankelijk met een rolstoel.

Opvouwbare stoelen
Wij hebben een aantal transportabele en opvouwbare stoelen ter beschikking van onze bezoekers. Indien u tijdens uw bezoek een stoel nodig hebt, aarzel dan niet om een medewerker van de ontvangstbalie te verwittigen en zij zullen u helpen.

Geleidehonden
Alle geleidehonden zijn welkom in onze ruimte.

Taal
Ons tentoonstellingsmateriaal is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. We erkennen de kracht van talen in het pluraliseren van perspectieven en het creëren van een ruimte voor een verscheidenheid aan mensen, dus we werken aan het uitbreiden van de talen die we gebruiken.

Rondleidingen
Een audiotour is gratis beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels. Op verzoek verzorgen wij ook rondleidingen in meerdere talen. Neem contact met ons op via info[at]framerframed.nl als u informatie wilt over een van onze rondleidingen. Wij kunnen ook mini-rondleidingen verzorgen als u korter wilt blijven en inleidende informatie over onze tentoonstellingen wenst.

Op verzoek kunnen wij rondleidingen verzorgen in:
– Nederlands,
– Engels,
– Spaans,
– Turks,
– Grieks,
– Koreaans,
– Russisch,
– Mandarijn,
– Fârsi,
– Amhaars.

Plattegrond
We werken momenteel aan een plattegrond die aangeeft waar onze ontvangstbalie, tentoonstellingen, winkel, lift en toiletten zich bevinden. In de tussentijd kunt u bij vragen over de ruimte contact met ons opnemen, info[at]framerframed.nl.