Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Shevan van der Lugt

Shevan van der Lugt is een LGBTQ activist en motivatiespreker die onder andere sprak voor Amnesty International, het Europese en het Nederlandse parlement. Z’n vele bijzondere verhalen die hij deelt tijdens publieke toespraken zijn vooral bedoeld om mensen te motiveren en inspireren.

Shevan studeerde Engels aan de Universiteit van Damascus. Hij werd in 2011 gearresteerd voor deelname aan de vreedzame demonstraties in Syrië en vluchtte na zijn vrijlating in 2012 naar Libanon. Shevan registreerde zich daar bij de UNHCR, en werd een jaar later uitgenodigd naar Nederland te komen. Nu woont hij in Utrecht.

Sinds begin 2020 heeft Framer Framed een eigen kunstenaarscommunity die elke maandag vanuit de Framer Framed locatie werken aan kunstzinnige therapie met i-psy Arts Amsterdam. Shevan maakt deel uit van de Open Atelier community en nam deel aan de tentoonstelling Proud Aliens (van 30 jul t/m aug 2021) bij Framer Framed.

Shevan zit op de fiets, met de handgemaakte regenboogvlag voor Framer Framed, en passeert de openbare installatie QUEER van United Painting. Shevan fietste ruim 42 km van Utrecht naar Amsterdam voor LGBTQ+ rechten tijdens de Pride Amsterdam 2021.

Video: Seven Halsema, 2021.
Artwork: QUEER by United Painting, 2021.


Exposities


Installatie in de openbare ruimte: QUEER

door United Painting

Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Agenda


Finissage: Proud Aliens
Muziek, drankjes, eten en henna om de laatste dag van de groepsexpo te vieren
Opening: Proud Aliens & QUEER
Expositie-opening van Framer Framed’s Open Atelier een nieuwe installatie in de openbare ruimte door United Painting: QUEER
Doe een wens
Groepstentoonstelling van de kunstenaars uit het Open Atelier van i-psy

Magazine