Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

24 jun –
24 jul 2022

Expositie: Reflections

Framer Framed nodigt je van harte uit voor Reflections, de veertiende jaarlijkse tentoonstelling van i-psy Arts — een organisatie gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. De i-psy community in Amsterdam werkt sinds twee jaar bij Framer Framed als Open Atelier. Dit jaar presenteren i-psy’s locaties Utrecht, Arnhem en Almere, samen met de Amsterdam-groep, een serie werken die reflecteren op identiteit, veerkracht, gemeenschapszorg en alternatieve geneeswijzen.

Opening: 24 juni, 17:00-19:00
Schrijf je in via Eventbrite om mee te doen

Het Open Atelier is een samenwerkingsproject met i-psy Arts Amsterdam dat sinds begin 2020 loopt. De gemeenschap bestaat uit kunstenaars met een migratie achtergrond van wie de meesten uit de marges van de samenleving komen en zich proberen aan te passen aan grote veranderingen in hun leven. Elke maandag komt de groep bij Framer Framed bij elkaar om te experimenteren met verschillende kunstvormen. Het Open Atelier biedt beeldende therapie en alternatieve vormen van helen en zorg onder begeleiding van beeldend therapeut Suzanne Delshadian en haar team. Naast dat het project ruimte en instrumenten biedt aan de kunstenaars, vormt het een plek voor gemeenschapsvorming en solidariteit. Door het organiseren van jaarlijkse tentoonstellingen bij Framer Framed worden de deelnemers aangemoedigd om hun kunst in het openbaar te tonen; een belangrijke verschuiving van privé naar openbaar.

Door forse bezuinigingen op de psychiatrische fondsen in Nederland, sluit de Amsterdamse vestiging van i-psy haar deuren en komt er helaas een einde aan het programma beeldende therapie dat al veertien jaar bestaat. De groepstentoonstelling van dit jaar, waarin ze verschillende collaboratieve en individuele kunstwerken zullen tonen, is dus extra belangrijk voor de gemeenschap. Sebastian Rypson, de curator van de allereerste i-psy tentoonstelling ooit, is de curator van Reflections die van 24 juni tot en met 24 juli te zien is bij Framer Framed.

OVER

i-psy is specialist in interculturele psychiatrie voor mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden en diverse psychische problemen. Sinds 2009 organiseert het team visuele therapie van i-psy jaarlijks een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers.

Framer Framed is een platform voor hedendaagse kunst, visuele cultuur en kritische theorie & praktijk. Elk jaar presenteert de organisatie een verscheidenheid aan tentoonstellingen in samenwerking met zowel opkomende als gevestigde internationale curatoren en kunstenaars. Naast deze tentoonstellingen wordt een uitgebreid publieksprogramma georganiseerd om de betreffende onderwerpen te belichten en een breed scala aan perspectieven te bieden. Door middel van deze gemeenschappelijke ruimte voor dialoog wil Framer Framed de meerstemmigheid van een geglobaliseerde samenleving laten zien.

Met dank aan:
 Joachim Djavadi, Karla Troncoso, Michelle Sijmons, Pete Purnell, Joana Kazmaier, Diamante Volpe, Carol Tarr en The Listening Rooms

Coördinatoren van Framer Framed’s Open Atelier Project

Suzanne Delshadian (i-psy Arts), Betül Ellialtioğlu (Framer Framed)

Mogelijk gemaakt met de steun van
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Stadsdeel Oost; Amsterdams Fonds voor de Kunst.Community & Learning / Migratie /

Exposities


Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Agenda


Finissage: 'Reflections' door het Open Atelier
Feestelijke laatste dag van de tentoonstelling bij Framer Framed
Opening: Reflections
14e jaarlijkse tentoonstelling van i-psy Open Atelier Amsterdam
Doe een wens
Groepstentoonstelling van de kunstenaars uit het atelier van i-psy

Magazine