Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

24 jun –
24 jul 2022

Expositie: Reflections

Framer Framed nodigt je van harte uit voor Reflections, een tentoonstelling van het Open Atelier. Het Open Atelier is ontstaan vanuit een samenwerking met i-psy een organisatie gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. De Open Atelier community komt sinds twee jaar wekelijks bijeen.
Dit jaar presenteert het Open Atelier, samen met i-psy locaties Utrecht, Arnhem en Almere, samen een serie werken die reflecteren op gemeenschapszorg, identiteit, veerkracht en alternatieve geneeswijzen. Het is de 14e tentoonstelling van i-psy Arts.

Het Open Atelier is een samenwerkingsproject van Framer Framed en i-psy Arts Amsterdam. Deze samenwerking startte begin 2020. De gemeenschap bestaat uit kunstenaars met een migratie achtergrond. Elke maandag komt de groep bij Framer Framed bij elkaar om te experimenteren met verschillende kunstvormen. Het Open Atelier biedt beeldende therapie en alternatieve vormen van helen en zorg onder begeleiding van beeldend therapeut Suzanne Delshadian en haar team. Naast dat het project ruimte en materialen biedt aan de kunstenaars, vormt het een plek voor gemeenschapsvorming en solidariteit. Door het organiseren van jaarlijkse tentoonstellingen bij Framer Framed worden de deelnemers aangemoedigd om hun kunst in het openbaar te tonen; een belangrijke verschuiving van privé naar openbaar. In 2021 resulteerde dit in de tentoonstelling Proud Aliens, in 2022 gevolgd door de presentatie Reflections.

Door forse bezuinigingen van de zorgverzekeraars is de Amsterdamse vestiging van i-psy gedwongen haar deuren te sluiten.  Er komt een einde aan het programma beeldende therapie dat al veertien jaar bestaat. De groepstentoonstelling van dit jaar, waarin ze verschillende collaboratieve en individuele kunstwerken zullen tonen, is dus extra belangrijk voor de gemeenschap. Sebastian Rypson, de curator van de allereerste i-psy tentoonstelling ooit, is de curator van Reflections die van 24 juni tot en met 24 juli te zien is bij Framer Framed.

Rozet, Arnhem
Naast de presentatie bij Framer Framed, worden de werken van 23 september tot 15 december 2022 tentoongesteld in Rozet. Rozet is een bibliotheek en cultureel centrum in Arnhem, gericht op cultuur, kennis en educatie. Samen met bewoners en lokale organisaties ontwikkelt Rozet culturele en educatieve activiteiten dichtbij, in de stad en in de wijken.

Lees meer over de presentatie bij Rozet


OVER

i-psy is specialist in interculturele psychiatrie voor mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden en diverse psychische problemen. Sinds 2009 organiseert het team visuele therapie van i-psy jaarlijks een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers.

Framer Framed is een platform voor hedendaagse kunst, visuele cultuur en kritische theorie & praktijk. Elk jaar presenteert de organisatie een verscheidenheid aan tentoonstellingen in samenwerking met zowel opkomende als gevestigde internationale curatoren en kunstenaars. Naast deze tentoonstellingen wordt een uitgebreid publieksprogramma georganiseerd om de betreffende onderwerpen te belichten en een breed scala aan perspectieven te bieden. Door middel van deze gemeenschappelijke ruimte voor dialoog wil Framer Framed de meerstemmigheid van een geglobaliseerde samenleving laten zien.

Met dank aan
Joachim Djavadi, Karla Troncoso, Michelle Sijmons, Pete Purnell, Joana Kazmaier, Diamante Volpe, Carol Tarr en The Listening Rooms en Sebastian Rypson.

Coördinatoren van Framer Framed’s Open Atelier Project

Suzanne Delshadian (i-psy Arts), Betül Ellialtioğlu (Framer Framed)

Mogelijk gemaakt met de steun van
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Stadsdeel Oost; Amsterdams Fonds voor de Kunst.Community & Learning / Migratie /

Exposities


Expositie: Hybrid Garden

Van het Open Atelier

Expositie: Proud Aliens

Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier

Agenda


Finissage: 'Reflections' door het Open Atelier
Feestelijke laatste dag van de tentoonstelling bij Framer Framed
Opening: Reflections
14e jaarlijkse tentoonstelling van i-psy Open Atelier Amsterdam
Doe een wens
Groepstentoonstelling van de kunstenaars uit het Open Atelier van i-psy

Netwerk


Betül Ellialtıoğlu

Communicatie en PR

Anne Krul

Kunstenaar

Magazine