Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

ELANCE

Framer Framed en ELANCE Academy, een coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen, begonnen in 2021 een samenwerking om een platform te bieden aan meiden en jonge vrouwen voor ontmoeting, verbinding en creatieve en artistieke uiting. Juist in een moeilijke tijd waarin jongeren beperkt ruimte hadden om anderen te ontmoeten.

ELANCE Academy begeleidt meiden en jonge vrouwen door middel van individuele peer-coaching om hun kwaliteiten te versterken en hun dromen en ambities waar te maken. De samenwerking is ontstaan gedurende de tweede lockdown begin 2021, met een gezamenlijke ambitie om deze groep meer perspectief te bieden, hun creatieve en artistieke capaciteiten te ontwikkelen en eenzaamheid tegen te gaan. Zo hebben deelnemers van ELANCE meegedaan met de projecten Future Today, Stay Strong Photo Stories en Taal voor Eenzaamheid. Daarnaast organiseert Framer Framed elke dinsdagmiddag een creatieve bijeenkomst, speciaal voor de meiden van ELANCE, om kunsteducatie onderdeel te maken van hun coaching traject. Een greep uit de georganiseerde activiteiten.


Strong Girls Meet @ Framer Framed

Als onderdeel van het ELANCE project Strong Girls Meet, organiseert Framer Framed elke dinsdagmiddag een bijeenkomst voor ELANCE meiden. Tijdens deze middag kunnen deelnemers kennismaken en experimenteren met artistieke technieken of deze verder ontwikkelen, samen met andere meiden. Meiden die hun coaching traject bij ELANCE hebben afgerond zijn ook welkom om te blijven deelnemen aan de dinsdagmiddag. Hierdoor is het Strong Girls Meet @ Framer Framed programma ook een vorm van nazorg voor ELANCE meiden.


Over ELANCE Academy

ELANCE Academy versterkt al meer dan 10 jaar meiden en jonge vrouwen. ELANCE streeft naar een wereld waarin iedere jonge vrouw de mogelijkheid heeft om haar kwaliteiten te ontwikkelen en gestimuleerd wordt om dromen en ambities waar te maken. De ELANCE Academy coacht meiden en jonge vrouwen tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie.

ELANCE Academy is een coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot 27 jaar. Door middel van verschillende Strong Girls coachingsprogramma’s leiden we ze op tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie. Onze Strong Girls programma’s zijn op maat gemaakt en passen bij de diverse levensfasen. Het unieke van onze methode is dat de leeftijd van de coach niet ver af ligt van de leeftijd van de coachee. Zo ligt de leefwereld van de koppels dichtbij elkaar en kan de coach zich opstellen als een oudere zus en rolmodel. Onze coaches zijn tweede of derdejaars studenten van een sociale studie en lopen stage bij ELANCE Academy. We bieden naast individuele coachingsprogramma’s ook op maat gemaakte groepsprogramma’s en inloopspreekuren op scholen aan.

Lees meer hier.


Framer Framed x ELANCE coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen