Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Zelfportret workshop ELANCE

12 jul –
23 jul 2021

Zomeractiviteiten: Midzomer Mokum 2021

LET OP: dit programma heeft al plaatsgevonden.
Nu we er weer op uit mogen organiseert Framer Framed samen met De Rode Loper op School verschillende creatieve kinderactiviteiten in de zomervakantie. Zo kun je in juli meedoen aan een of meerdere gratis workshops in Amsterdam-Oost.
Vind hieronder een lijstje met alle activiteiten die zullen plaatsvinden. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in!

Creatief in vrijheid

Ma 12 juli, 10 – 11:30 uur | Leeftijd: 4-8 jaar = VOL
Ma 19 juli, 10 – 11:30 uur | Leeftijd: 4-8 jaar = VOL

Wat hebben vogels met vrijheid te maken? Laat je inspireren door de werken uit de Keti Koti Junior tentoonstelling en maak je eigen kunstwerk. Je kunt van alles doen, zoals schilderen, tekenen en/of kleien.

Aanmelden kan via dit formulier.

Kinderatelier – foto B. Ellialtioglu

 


Stromend Blauw

Di 13 juli, 10 – 11:30 uur | Leeftijd: 4-8 jaar = VOL
Don 15 juli, 10 – 11:30 uur | Leeftijd: 4-8 jaar = VOL

Maak Amstelblauwe borden van jouw stad voor de KinderKunstBiënnale. Amsterdam zou Amsterdam niet zijn zonder water, met rivieren, grachten, vaarten. Amsterdam heeft prachtige bruggen. Water stroomt, geeft energie, geeft de stad karakter en verbindt. Maar water kan ook voor problemen zorgen na een flinke regenbui of bij droogte. Alles stroomt… Kom ook langs om water in de stad te verbeelden!

Aanmelden kan via dit formulier.


Droomhuis

Di 13 juli, 14 – 15:30 uur | Leeftijd: 6-12 jaar = VOL
Don 15 juli, 14 – 15:30 uur | Leeftijd: 6-12 jaar = VOL

Werken met textiel aan een huis vol dromen, wensen en vrijheid. Je werkt met een echte kunstenaar mee aan een houten huis (van 1,50 meter breed bij 2 meter hoog!) en samen kijken we terug op dit gekke jaar. In eenvoudige beelden maken we het verlangen naar vrijheid zichtbaar in textiele kunst.

Aanmelden kan via dit formulier.


Zelfportret Workshop

Woe 15 juli, 15 – 18 uur | Leeftijd: 10-17 jaar = VOL
Woe 21 juli, 15 – 18 uur | Leeftijd: 10-17jaar

Deze zomer leert kunstenaar Adjoa Kpeto hoe je jouw sterkste kanten en bijzonderste krachten door middel van schilderen kunt verbeelden. Adjoa is autodidact – iemand die zichzelf de kunst van het schilderen heeft aangeleerd – dus weet alles over hoe je eigen kwaliteiten het beste kunt inzetten!

Aanmelden kan via dit formulier.

Door Adjoa Kpeto


Samen bouwen aan een SuperStad

Don 22 juli, 10 – 14 uur | Leeftijd: 6-12 jaar = VOL

Spannende gebouwen maken voor jouw stad van de toekomst…

Wat is de ideale stad van kinderen? Is dat Amsterdam? Of ligt deze stad onder water, in de jungle of op Mars? Een stad ontstaat doordat veel mensen samenwerken. Een stad is voortdurend in beweging. Samen met kunst- en techniekdocent Gerald Maurice bouwen kinderen aan een SuperStad. Alles kan en mag in deze spectaculaire creatie. Ontwerp een stad vol bijzondere gebouwen, bruggen, tunnels met de meest prachtige materialen!

De Superstad is te zien op de KinderKunstBiënnale (17 sept – 31 okt 2021), een grote tentoonstelling vol kinderkunst. Hoe super als jouw bouwwerk straks door heel veel mensen te bewonderen is.

Aanmelden kan via dit formulier.


Zeg het met graffiti!

Vrij 16 juli, 14 – 15:30 uur | Leeftijd: 10-12 jaar = VOL
Vrij 23 juli, 14 – 15:30 uur | Leeftijd: 10-12 jaar = VOL

Wat wil jij de wereld vertellen? Je kunt je boodschap natuurlijk opschrijven, maar je zou het ook kunnen sprayen! Het maken van graffiti is ook een vorm van jezelf uiten. Laat je inspireren door het thema vrijheid, je directe omgeving of iets anders wat je graag wilt delen en maak je eigen graffiti verhaal. Luister na afloop wat anderen zien in jouw werk, spannend!

Aanmelden kan via dit formulier.Amsterdam Oost / Educatie / Workshop /

Agenda


Midwinter Mokum 2021/2022
Kom de vakantie vieren bij Framer Framed!

Magazine