About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Kunstwerk 'Toekomst' van deelnemer Buse.

Kunsteducatie: Future Today

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Framer Framed organiseerde in Werkplaats Molenwijk het project Future Today, een reeks van zes workshops voor meiden en jonge vrouwen, die tijdens de pandemie een plek zochten voor ontmoeting, verbinding en creatieve en artistieke uiting.

Het doel van Future Today is empowerment door middel van creatieve en artistieke zelfexpressie. Door een het (proberen te) verbeelden van zichzelf en hun toekomst. Vanuit een sterker zelfbewustzijn is het makkelijker de verbinding met de omgeving, de wereld, en anderen te maken.

Gedurende het project zijn kunstenaars vanuit verschillende disciplines gevraagd om de deelnemers te begeleiden bij het verbeelden van hun verhalen, dromen en gevoelens. Er is gewerkt met het verbeelden van verleden, heden en toekomst. Verschillende artistieke vormen zijn gebruikt om uiting te geven aan wat er gaande is in hun persoonlijke levens: van tekenen tot theater en van schilderen tot spoken word. Hiermee duidden zij wat gaande was en gaven vorm aan hun ideeën over de toekomst.

”Dat de toekomst niet eng hoeft te zijn… of dat de toekomst haalbaar is als je je “mind” er maar bij houd, en er voor gaat.” Deelnemer Richella, als antwoord op de vraag wat zij geleerd heeft tijdens Future Today.

Voor alle reflecties en kunstwerken van de deelnemers, kunt u de Future Today Booklet bekijken.Amsterdam Noord / Education / Feminism / Molenwijk / Workshop /

Agenda


Future Today
Workshops for young women in Molenwijk