Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Femke Herregraven

Femke Herregraven (1982, NL) is grafisch vormgever en onderzoeker. Ze is vooral geïnteresseerd in de machtsstructuren en relaties tussen financiële markten, internationale wetgeving, geopolitieke verhoudingen, ethiek en wereldwijde klimaatverandering. Ze maakt deze complexe zaken op verrassende manieren inzichtelijk en opent toeschouwers op speelse wijze de ogen voor onze door economie gedreven meedogenloze wereld.

Herregraven maakt deel uit van On-Trade-Off, een artist-run project geïnitieerd door Picha (Lubumbashi) & Enough Room for Space (Brussel). Werk van de deelnemende kunstenaar aan On-Trade-Off leidde tot de  tentoonstelling Charging Myth, een co-productie van Framer Framed (Amsterdam) en Z33 (Hasselt).

Femke Herregraven is een alumnus van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (2017-2018). In 2016 werkte ze samen met Nederlandse onderzoeksjournalisten aan de Panama Papers. In 2019 werd ze genomineerd voor de Prix de Rome. Momenteel is zij Creator Doctus (praktijkgericht PhD) bij het Sandberg Instituut (2020-2023).


Exposities


Expositie: Charging Myths

Een tentoonstelling van het transnationale collectief On-Trade-Off waarin wordt onderzocht hoe technologische innovatie afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen.

Agenda


More-Than-Human Encounters
Performatieve avond over de verschillende dimensies van mondiale extractie met kunstenaars Femke Herregraven, Maarten Vanden Eynde en Georges Senga.
Opening: Charging Myths
Opening van de tentoonstelling Charging Myths van het transnationale kunstenaarscollectief On-Trade-Off.

Magazine