Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

© Pauline Sesniac

A Series of More-Than-Human Encounters

Met veel plezier kondigt Framer Framed de samenwerking aan voor A Series of More-Than-Human Encounters, een programma van performatieve evenementen door heel Europa! We begonnen de serie op 29 maart met een dialoog van de kunstenaars van Charging Myths. Kijk op deze pagina voor updates over de aankomende evenementen.

In 2021 en 2022 organiseerden Kaaitheater en VUB Crosstalks een lezingenreeks getiteld A Series of More-Than-Human Encounters die verschillende manieren van Zijn en alternatieve vormen van kennis belichtte. De serie kijkt naar wat we kunnen weten en wat nooit geweten kan worden. Met het bos, de bergen en de diepe zee als onze mededenkers, nodigen we je uit om te ontdekken wat er achter de horizon van menselijke kennis ligt.

In 2023 is de samenwerking uitgebreid met meer Europese partners, namelijk Framer Framed, Rosendal Teater en de onderzoeksgroep milieuwetenschappen van NTNU (Trondheim) en Artea ‚Äď Universidad de Castilla-La Mancha (Madrid). Deze nieuwe serie bestaat uit vier programma’s waarin hedendaagse denkers en kunstenaars zich richten op de relaties tussen mensen en meer-dan-mensen. We beginnen ons af te vragen: hoe kunnen we naast elkaar leven in een wereld die is gemodelleerd binnen de context van het imperialisme, patriarchaat en kapitalisme?

Het evenement More-Than-Human Encounters in Framer Framed vindt plaats in de context van de tentoonstelling Charging Myths die de recente run op lithium in Congo als uitgangspunt neemt om de technologische, sociale en mythische dimensies van wereldwijde winningsketens te verkennen. Tijdens het evenement zullen kunstenaars en leden van het collectief On-Trade-Off Femke Herregraven, Maarten Vanden Eynde en Georges Senga met elkaar in gesprek gaan over de ontwikkelende narratieven en counter-narratieven rond extractieve praktijken in Manono. Met oog voor de menselijke en meer-dan-menselijke connecties met betrekking tot het mijnlandschap van Manono, bespreken de kunstenaars de vraag die centraal staat in hun collectieve praktijk: hoe is technologische innovatie afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen?


Meer informatie over de partnerprogramma’s is beschikbaar op ons Engels website.Ecologie / Extractivisme / Performance /

Agenda


More-Than-Human Encounters
Performatieve avond over de verschillende dimensies van mondiale extractie met kunstenaars Femke Herregraven, Maarten Vanden Eynde en Georges Senga.

Netwerk


Femke Herregraven

Kunstenaar

Jean Katambayi Mukendi

Kunstenaar

Georges Senga

Kunstenaar

Maarten Vanden Eynde

Kunstenaar