Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

© Villa Medicis

Georges Senga

Georges Senga (1983, Lubumbashi, DRC). Het werk van fotograaf Georges Senga spruit voort uit de geschiedenis en de verhalen die onthuld worden door “geheugen, identiteit en erfgoed”, en werpt zo een licht op ons handelen en het heden. Drie van zijn projecten onderzoeken het geheugen en gaan op zoek naar de weerklank van mensen, hun acties en hun voorwerpen, en de veerkracht van het geheugen in zijn land, Congo. Georges Senga maakt deel uit van de artistieke gemeenschap van de stad Lubumbashi, het kunstencentrum Picha in DR Congo en Market Photo Workshop in Johannesburg (ZA). Zijn werk was te zien in internationale tentoonstellingen. In 2021 ontwikkelde hij een project in de Villa Medici.


Exposities


Expositie: Charging Myths

Een tentoonstelling van het transnationale collectief On-Trade-Off waarin wordt onderzocht hoe technologische innovatie afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen.

Agenda


More-Than-Human Encounters
Performatieve avond over de verschillende dimensies van mondiale extractie met kunstenaars Femke Herregraven, Maarten Vanden Eynde en Georges Senga.
Opening: Charging Myths
Opening van de tentoonstelling Charging Myths van het transnationale kunstenaarscollectief On-Trade-Off.

Magazine