Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Series Images © Pauline Sesniac

29 Mar 2023
19:00 - 21:00

More-Than-Human Encounters

Kom op 29 maart bij ons langs voor een performatieve avond met leden van het transnationale kunstenaarscollectief On-Trade-Off in samenwerking met A Series of More-Than-Human Encounters. Binnen de context van onze tentoonstelling Charging Myths willen de kunstenaars verschillende manieren van Zijn en alternatieve vormen van kennis belichten.

In 2021 en 2022 organiseerden het Kaaitheater en VUB Crosstalks de lezingenreeks A Series of More-Than-Human Encounters. In 2023 is de samenwerking uitgebreid met meer Europese partners, namelijk Framer Framed (Amsterdam), Rosendal Teater (Trondheim) en Artea ‚Äď Universidad de Castilla-La Mancha (Madrid). Deze nieuwe serie bestaat uit vier programma’s waarin hedendaagse denkers en kunstenaars zich richten op de relaties tussen mensen en meer-dan-mensen.

Het evenement More-Than-Human Encounters in Framer Framed vindt plaats in de context van de tentoonstelling Charging Myths die de recente run op lithium in Congo als uitgangspunt neemt om de technologische, sociale en mythische dimensies van wereldwijde winningsketens te verkennen. Tijdens het evenement zullen kunstenaars en leden van het collectief On-Trade-Off Femke Herregraven, Maarten Vanden Eynde en Georges Senga met elkaar in gesprek gaan over de ontwikkelende narratieven en counter-narratieven rond extractieve praktijken in Manono. Met oog voor de menselijke en meer-dan-menselijke connecties met betrekking tot het mijnlandschap van Manono, bespreken de kunstenaars de vraag die centraal staat in hun collectieve praktijk: hoe is technologische innovatie afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen?

Het is gratis en in het Engels.


 

 

Seriebeelden: Pauline SesniacEcologie / Extractivisme / Performance /

Exposities


Expositie: Charging Myths

Een tentoonstelling van het transnationale collectief On-Trade-Off waarin wordt onderzocht hoe technologische innovatie afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen.

Netwerk


Femke Herregraven

Kunstenaar

Georges Senga

Kunstenaar

Maarten Vanden Eynde

Kunstenaar

Magazine