Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Gluklya, 1.5 meter, (2020)

Expositie: Drawing Stories

Drawing Stories is de bijdrage van Framer Framed aan de online presentatie van het Amsterdam Museum Corona in de Stad. Deze digitale tentoonstelling toont de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar bewoners. Verschillende organisaties dragen bij aan deze tentoonstelling en het opbouwen van een collectie, waaronder Framer Framed.

Van het ene op het andere moment was alles anders. Gemis van geliefden, afstand houden en binnen blijven. De lockdown gaat gepaard met nieuwe hoop en ideeën: dat we op een breekpunt staan om alles anders te doen, dat welzijn vóór welvaart gaat, dat duurzaamheid een leidend principe is als de consumptiemaatschappij plat ligt. Dat we lokale producenten en buurtwinkels moeten koesteren. Dat we de schoonheid zien van mensen en hun verhalen, de stad en natuur.

Voor sommigen wordt dit hoopvolle gevoel van verandering overstemd door angst of teleurstelling. Zijn we echt zo solidair als het minder gaat? Wie het goed heeft houdt het goed, wie niet die krijgt het slechter. Want hoe verloopt een lockdown als je niet gezond bent, zonder huis, baan, geld of in geestelijke nood?

Bij uitstek een periode waarin kunstenaars een cruciale rol innemen in het verbeelden, duiden en kritisch volgen. Wat blijft bij het oude, wat zal veranderen, wat kan veranderen? Reflecties van Amsterdamse kunstenaars op het nu, toen en toekomst in een periode van crisis.

Ook laten wij onszelf niet buiten beschouwing, Framer Framed een Amsterdamse presentatie instelling. Wie zijn we? Wat doen we? En hoe passen wij onze rol aan bij deze veranderingen?

De online presentatie Drawing Stories verandert iedere week; net als de verwachtingen, verhalen en interpretaties van deelnemende Amsterdamse kunstenaars. Zij tekenen verhalen op gebaseerd op hun observaties en ervaringen in de stad.

Deelnemende kunstenaars
TuncTop
Marieke Zwart
Salim Bayri
We Sell Reality
Gluklya
Domenique Himmelsbach de Vries
BetweenTwoHands
i-psy Arts

 Collectiebeleid / Community / online /

Netwerk


We Sell Reality

Open source sociaal tegendraads collectief

Salim Bayri

Kunstenaar

BetweenTwoHands

Kunstenaars duo

TuncTop

Kunstenaar

Marieke Zwart

Kunstenaar

Gluklya aka Natalia Pershina-Yakimanskaya

Kunstenaar

Domenique Himmelsbach de Vries

Kunstenaar

Magazine