About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Stay Strong Photo Stories deelnemer Bo: Voor mij staat de lente/natuur symbool voor hoop. Ook hou ik echt van Amsterdam in de lente.

Kunsteducatie, jongeren en COVID-19

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In 2021 meldt het CBS dat jongeren mentaal het zwaarst getroffen zijn door de corona pandemie. Om jongeren perspectief te bieden, in beweging te brengen en eenzaamheid tegen te gaan, heeft Framer Framed een aantal projecten opgezet in samenwerking met verschillende kunstenaars. In deze projecten kregen jongeren de ruimte voor creatieve uiting en artistieke ontwikkeling in een moeilijke tijd.

Future Today

In Werkplaats Molenwijk organiseerde Framer Framed een reeks van 6 verschillende creatieve workshops voor meiden en jonge vrouwen. De deelnemers werden uitgenodigd om te werken aan het verbeelden van verleden, heden en toekomst. Verschillende artistieke vormen zijn gebruikt om uiting te geven aan wat er speelt in hun persoonlijke levens en hun verwachtingen van de toekomst. Van tekenen tot theater en van schilderen tot spoken word. Het doel van Future Today was empowerment door middel van creatieve en artistieke opdrachten en verbeelding van de eigen identiteit en de toekomst. Zie: Future Today Booklet.

toekomst future today

Visualisatie van de toekomst door één van de deelnemers van Future Today.

Stay Strong Photo Stories

Fotograaf Karine Versluis gaf voor jongeren tussen de 16-24 jaar een online fotografieworkshop. Dit was de vierde editie van de workshop. Deelnemers ontwikkelden technische kennis, maar vooral storytelling door middel van beeld. HIER kunt u een uitgebreid verslag lezen over deze editie.

Stay Strong Photo Stories deelnemer Aalayah: Hé, niemand die zegt dat je niet in de zon mag smullen van chocolade ijs. 😉

Taal voor Eenzaamheid

In het project gaat het om eenzaamheid bespreekbaar te maken onder jongeren tussen de 16-21 jaar, door middel van artistieke, participatieve interventies. Juist in tijden van een pandemie en de lockdowns was dit een belangrijk onderwerp om te bespreken met jongeren. Taal voor Eenzaamheid is onderdeel van een langere samenwerking met kunstenaar Madelinde Hageman en design antropoloog Tina Lenz. Zie: Taal voor Eenzaamheid ‘Protest’ Booklet.

Eenzaam Protest (2021), Taal voor Eenzaamheid



Education / Amsterdam Noord / Amsterdam Oost / Photography / Molenwijk / Workshop /

Agenda


Book Launch: Stay Strong Photo Stories
Photos and stories of love, loneliness, hope and connection made during the lockdown
Language for Loneliness
Art education: New words and images for loneliness
Stay Strong Photo Stories
Online photo project for youth
Future Today
Workshops for young women in Molenwijk
Taal voor eenzaamheid
Educational program with more than 100 students from four high schools in Amsterdam

Network


Madelinde Hageman

Designer

Tina Lenz

Design Anthropologist

Karine Zenja Versluis

Photographer

Magazine