Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jo-Lene Ong

Jo-Lene Ong is een onafhankelijke curator met een interesse in ‘invloed’ en ‘transmissie’. Zij is de De Appel Curatorial Research Fellow 2018-19 en medecurator beeldende kunst en theorie bij Other Futures 2020. Haar langdurige onderzoek Spectres of Batavia in het Stedelijk Museum Amsterdam richt zich op de netwerken van ontmoetingen, invloeden en samenwerkingen tussen Indonesië en Nederland in de marge van de permanente collectiepresentatie van dit museum.

Ong heeft een achtergrond in business management en begon in Kuala Lumpur met cureren op het snijvlak van sociaal activisme en kunst. Sinds het afronden van het De Appel Curatorial Programme 2017-18 is ze in Amsterdam gevestigd.

Recente tentoonstellingen zijn onder andere Excursus on Faith in Kelantan (2016) in de National Art Gallery, Kuala Lumpur; SUNSHOWER: Contemporary Art from Southeast Asia from 1980s – Now (2017) in het Mori Art Museum and National Art Centre, Tokio; Brace For Impact (2018) in De Appel, Amsterdam; en Elsewheres Within Here (2019) bij Framer Framed, Amsterdam.

Ong is mede-redacteur van een boek over lokale en buiten institutionele praktijken, dat binnenkort zal worden uitgegeven door De Appel en NAME Publications.


Exposities


Expositie: Elsewheres Within Here

Curator: Jo-Lene Ong

Agenda


24H Oost bij Framer Framed

Rondleiding en performance door Natasha Papadopoulou
Workshop: ‘Tropical, Objects, Turns’
by Aram Lee
Opening: Elsewheres Within Here
In aanwezigheid van kunstenaars en curator Jo-Lene Ong.
Symposium: UnAuthorised Medium – Return and Repatriation
Onderdeel van het openingsweekend voor tentoonstelling UnAuthorised Medium.