Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Karine Versluis

Cultuur, beeldvorming, sociale en maatschappelijke kwesties hebben haar altijd geïnteresseerd. In 2007 studeerde Karine Versluis af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met de publicatie van het boek STAPHORST over haar geboortedorp. Het laat zien hoe verschillende generaties met elkaar samenleven en waarbij tradities en moderniteit zich vermengen, een terugkerend thema in haar werk.

In 2008 en 2009 werkte zij onder andere aan het project Enkeltje Schiphol – One Way Ticket to Schiphol Airport, waaronder een artist-in-residence bij Instituto Buena Bista, the Curaçao Centre for Contemporary Art. In 2010 verscheen haar boek Enkeltje Schiphol met bijbehorende solotentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam en Imagine IC in Amsterdam. Bij Framer Framed in Amsterdam was ze betrokken bij diverse projecten waaronder de online tentoonstelling Drawing Stories, en de Stay Strong Photo Series ontwikkeld tijdens de Corona lockdown in 2020.

In haar werk onderzoek ze de invloed die verschillende culturen en historische gebeurtenissen hebben op het dagelijkse leven van mensen en hoe ze daar mee omgaan. Versluis brengt dit in beeld door middel van een caleidoscopische aanpak, waarbij zij maatschappelijke vraagstukken koppelt aan het leven van individuen. Zij onderzoekt daarbij de raakvlakken op tussen kunst en antropologie.


Exposities


Expositie: Shaping Feelings

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Agenda


Thuis in de Molenwijk
Het fotografieproject voor nieuwkomers in de Molenwijk
Stay Strong Photo Stories
Online fotoproject voor jongeren
De kunstenaar als antropoloog
Bijeenkomst over de grenzen tussen kunst en wetenschap

Magazine