Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

5 sep 2022
17:00 - 19:00

Boekpresentatie: Stay Strong Photo Stories

test
Wees welkom op de feestelijke afsluiting én presentatie van de boekpublicatie van Stay Strong Photo Stories. Foto’s en verhalen over liefde, eenzaamheid, hoop en verbinding gemaakt tijdens de lockdown van 2020 en 2021.

Hoe blijf je in verbinding met jezelf en de ander in een tijd waarin we afgezonderd en op afstand van elkaar moeten leven? Het idee voor Stay Strong Photo Stories ontstond toen Nederland middenin de pandemie verkeerde. Door middel van fotografie en verhalen legde Stay Strong Photo Stories verbindingen tussen mensen van verschillende groepen, leeftijden en achtergronden. Zoals de kunstenaars van i-psy Arts, de ervaringsdeskundigen van ExpEx, de jonge statushouders van Startblok Elzenhage / Warm Welkom en jongeren van 16-24 jaar uit Amsterdam Oost. Aan de hand van vier (online) workshops werkten deelnemers onder leiding van Karine Versluis (Picture Bridge Foundation) aan concrete foto-opdrachten waarmee ze hun dagelijkse leven in beeld brachten.

De boekpublicatie is het resultaat van de workshops van de verschillende groepen. Het laat zien wat de deelnemers heeft beziggehouden en dat er ook in moeilijke tijden altijd lichtpuntjes te vinden zijn. Tijdens de presentatie zal een aantal deelnemers van Stay Strong Photo Stories aanwezig zijn, wordt er verteld over het proces en zullen foto’s en verhalen gepresenteerd worden van het project.

Stay Strong Photo Stories is een samenwerking tussen Framed Framed en Karine Versluis (Picture Bridge Foundation).

Karine Versluis is documentaire fotograaf / visual storyteller, sociaal werker en initiatiefnemer van participatieve fotoprojecten.

Picture Bridge Foundation (PBF) gebruikt (participatieve) fotografie als middel om perspectieven te kantelen en daarmee tot nieuwe inzichten te komen.

Partners
i-psy Arts, ExPex, Warm Welkom / Project Startblok ElzenhageAmsterdam Oost / Fotografie / Open Atelier /

Exposities


Expositie: Shaping Feelings

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Netwerk


Karine Zenja Versluis

Fotograaf en jeugdmaatschappelijk werker

Magazine