Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Adinda: "Ik wilde deze herinnering graag vastleggen. Zwemmen met vrienden. Het liefst de hele zomer lang."

12 apr –
3 mei 2021

Stay Strong Photo Stories

We leven in een vreemde tijd. Door de lockdown en andere coronamaatregelen lijken de dagen soms in elkaar over te vloeien. Het is een periode die een enorm aanpassingsvermogen van ons vraagt. Zo moeten we sterk zijn en geduld hebben.
Iedereen ervaart dit weer anders. De Stay Strong Photo Stories-workshops leert deelnemers om hun eigen verhaal te vertellen en hun dagelijkse leven in beeld brengen door middel van fotografie.

Dit fotoproject is georganiseerd door Framer Framed en fotograaf Karine Versluis van de Picture Bridge Foundation. Doelgroep van het project zijn jongeren van 16-24 jaar die in Amsterdam-Oost wonen of daar naar school gaan. De nadruk in de workshops ligt op het verhaal achter de foto’s. Deelnemers leren dit door middel van het maken van foto’s aan de hand van concrete opdrachten. Er zal aandacht besteed worden aan visual storytelling, fotografie-theorie, techniek en oefeningen. De workshops zijn voor ieder niveau. Elke workshop sluit af met een huiswerkopdracht die in de volgende workshop besproken zal worden. De opdrachten kosten maximaal een uur per week, maar mogen ook langer duren – afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemer. Foto’s kunnen gemaakt worden met een mobiele telefoon of een digitale camera.

De foto’s zullen worden gepubliceerd op de website en social media van Framer Framed en Picture Bridge Foundation. Dit kan natuurlijk ook anoniem. Deelnemers krijgen daarnaast de foto’s thuisgestuurd met de post als aandenken.

Interesse?
De online workshops vinden plaats via Zoom op:
Maandag, van 19:30 – 20:30 uur
12 april | 19 april | 26 april | 3 mei

Aanmelden kan via educatie@framerframed.nl

Deelname is gratis. Als je meedoet, rekenen we wel op je aanwezigheid en motivatie.Educatie / Amsterdam Oost / Fotografie /

Exposities


Expositie: Shaping Feelings

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Netwerk


Karine Zenja Versluis

Fotograaf en jeugdmaatschappelijk werker

Magazine