Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Court for Intergenerational Climate Crimes

11 Feb 2024
15:00 - 16:30

Boekpresentatie: CICC — Oorlosgmisdaden zijn Klimaatmisdaden

Kom naar de officiële lancering van het boek Court for Intergenerational Climate Crimes! Samenstellers Radha D’Souza en Jonas Staal, samen met bijdrager Muhammad Al-Kashef zullen aanwezig zijn om het project te bespreken en op te roepen tot actie tegen klimaatmisdaden.

Bestel het boek hier, of koop het tijdens het event!
Meld je hier aan.

De oorlogsmachine raast voort in de 21e eeuw. Van Oekraïne tot Palestina, van Soedan tot Jemen, en van Syrië tot Somalië worden miljoenen mensen gedood of verwond, en nog eens miljoenen gedwongen te vluchten. Oorlogsmisdaden tegen volkeren zijn ook misdaden tegen de ecosystemen waar zij deel van uitmaken: denk aan de gevolgen van Agent Orange op Vietnam decennia na de oorlog, of het gebruik van witte fosfor op Palestijns grondgebied en mensen.

De Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC) is een samenwerking tussen Framer Framed, advocaat, academicus, schrijver en activist Radha D’Souza en kunstenaar en propaganda-onderzoeker Jonas Staal die in 2021 is begonnen met als doel klimaatmisdaden in het verleden, heden en toekomst te vervolgen. Sindsdien heeft de CICC openbare hoorzittingen gehouden over misdaden tegen volkeren; van Amsterdam tot aan Gwangju. De CICC stelt dat misdaden tegen mensen en de natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en uit dezelfde systemische oorzaken voortkomen.

Tijdens deze call to action zullen D’Souza en Staal spreken over oorlogsmisdaden als klimaatmisdaden, samen met Muhammad Al-Kashef van Watch the Med, die een belangrijke getuige was in de zaak van Comrades Past, Present and Future versus Airbus in 2021. Het vonnis in de zaak wordt voor het eerst, als onderdeel van de CICC-publicatie, gepresenteerd.

Samenstellers
Radha D’Souza
Jonas Staal

Bijdrage door
Stephanie Bailey
Tobias Dias
Radha D’Souza
Nicholas Hildyard
Joram Kraaijeveld
Rasigan Maharajh
Ashley Maum
Jonas Staal
Sharon H. Venne

Uitgever
Framer Framed

Grafisch ontwerp
Remco van Bladel

Info
ISBN: 9789083079349
424 blz.
Tekst en fc illustraties
16 x 23 cm | paperback
Engels, 2024
€29,95


Deze publicatie is tot stand gekomen dankzij meerjarige ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Amsterdam Fonds voor de Kunst. Daarnaast werd de publicatie ondersteund door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie binnen het InnovatieLabs project, The New Social: Hybrid Strategies for Cultural Spaces.Book Launch / Ecologie / Kunst en Activisme /

Exposities


Court for Intergenerational Climate Crimes - Jonas Staal

Expositie: Court for Intergenerational Climate Crimes

Een project van Radha D'Souza en Jonas Staal

Netwerk


Muhammad al-Kashef

Laywer, Activist

Remco van Bladel

ontwerper
Radha D'Souza

Radha D'Souza

Schrijver, onderzoeker, advocaat en activist

Jonas Staal

Kunstenaar

Magazine