Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Radha D’Souza

Radha D’Souza is hoogleraar internationaal recht, ontwikkeling en conflictstudies aan de University of Westminster. Voordat ze begin 2007 bij de University of Westminster kwam, doceerde ze rechten aan de University of Waikato in Nieuw-Zeeland en ontwikkelingsstudies, sociologie en menselijke geografie aan de University of Auckland. Ze was advocaat bij de High Court of Mumbai op het gebied van arbeidsrechten, constitutioneel en administratief recht, geschillen van algemeen belang en mensenrechten.

D’Souza werkt als schrijver, criticus en commentator. Ze is een activiste voor sociale rechtvaardigheid en werkte in haar thuisland India samen met arbeidsbewegingen en bewegingen voor democratische rechten als organisator en activistische advocaat. Ze heeft samengewerkt met bewegingen voor sociale rechtvaardigheid in de regio AziĆ«-Pacific om de aandacht te vestigen op de effecten van internationaal economisch beleid op ontwikkelingslanden.

D’Souza heeft een BA in filosofie van Elphinstone College (Universiteit van Mumbai) en een LLB van New Law College (Universiteit van Mumbai), ze heeft haar doctoraat in de geografie behaald aan de Universiteit van Auckland. Zij is de auteur van What’s Wrong with Rights? (Pluto, 2018) en Interstate Disputes Over Krishna Waters (Orient Longman, 2006) en werkt samen met de Campaign Against Criminalising Communities (CAMPACC) in het VK.


Agenda


Crisis Imaginaries, Chapter 1: Climate Transformations
Online panel over de klimaatcrisis met Carola Rackete, Radha D'Souza en Jonas Staal, moderator Jeff Diamanti