Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Rasigan Maharajh - Hearings of the Court for Intergenerational Climate Crimes Rasigan Maharajh - Hearings of the Court for Intergenerational Climate Crimes (2021-2022). Photo: Ruben Hamelink

Rasigan Maharajh

Rasigan Maharajh is een wetenschapper en activist die momenteel woonachtig en werkzaam is in Zuid-Afrika. Naast verschillende leidende functies bij democratische en nationale vrijheidsbeweging organisaties was Maharajh ook nationaal coördinator van het transitieprogramma voor wetenschap en technologie van de eerste post-Apartheidsregering. Na zijn aanstelling als afdelingshoofd bij de Council for Scientific and Industrial Research is Maharajh sinds 2004 ook oprichter en directeur van het Institute for Economic Research on Innovation van de Tshwane University of Technology.

Vanaf 2014 is hij ook Head van het Department of Science and Technology en Centre of Excellence in Scientometrics and Science, Technology and Innovation Policy van de National Research Foundation. Daarnaast is Maharajh sinds 2015 buitengewoon hoogleraar van het Centre for Research on Evaluation, Science and Technology van de Universiteit Stellenbosch. Hij is gepromoveerd in Politieke Economie en Onderzoeksbeleid aan de Lund University in Zweden.

In 2021 vond bij Framer Framed het Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC) plaats, een samenwerking tussen de Indiase academicus, schrijver, advocaat en activist Radha D’Souza en de Nederlandse kunstenaar Jonas Staal en Framer Framed. Tijdens de Court for Intergenerational Climate Crimes werden vier rechtszaken gevoerd tegen Unilever, ING, Airbus en de Nederlandse staat, waarin zij werden aangeklaagd voor Intergenerationele klimaatmisdaden. Tijdens de hoorzittingen leverden aanklagers en getuigen bewijsmateriaal aan om de aanklachten te onderbouwen. De procedures van het tribunaal werden geleid door vier rechters: Radha D’Souza, Sharon H. Venne, Nicholas Hildyard en Rasigan Maharajh.


Exposities


Court for Intergenerational Climate Crimes - Jonas Staal

Expositie: Court for Intergenerational Climate Crimes

Een project van Radha D'Souza en Jonas Staal

Agenda


Publiekshoorzittingen: Court for Intergenerational Climate Crimes
Kameraden verleden, heden en toekomst vs. de Nederlandse staat, Unilever, ING en Airbus

Magazine