Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Rasigan Maharajh

Rasigan Maharajh is een wetenschapper en activist die momenteel woonachtig en werkzaam is in Zuid-Afrika. Naast verschillende leidende functies bij democratische en nationale vrijheidsbeweging organisaties was Maharajh ook nationaal coördinator van het transitieprogramma voor wetenschap en technologie van de eerste post-Apartheidsregering. Na zijn aanstelling als afdelingshoofd bij de Council for Scientific and Industrial Research is Maharajh sinds 2004 ook oprichter en directeur van het Institute for Economic Research on Innovation van de Tshwane University of Technology.

Vanaf 2014 is hij ook Head van het Department of Science and Technology en Centre of Excellence in Scientometrics and Science, Technology and Innovation Policy van de National Research Foundation. Daarnaast is Maharajh sinds 2015 buitengewoon hoogleraar van het Centre for Research on Evaluation, Science and Technology van de Universiteit Stellenbosch. Hij is gepromoveerd in Politieke Economie en Onderzoeksbeleid aan de Lund University in Zweden.

Rasigan Maharajh zal een van de vier rechters zijn die de hoorzittingen van het Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC) zullen leiden.

 

 

 

 

 


Exposities


Court for Intergenerational Climate Crimes - Jonas Staal

Expositie: Court for Intergenerational Climate Crimes

Een project van Radha D'Souza en Jonas Staal

Agenda


Publiekshoorzittingen: Court for Intergenerational Climate Crimes

Kameraden verleden, heden en toekomst vs. de Nederlandse staat, Unilever, ING en Airbus

Magazine