Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Remco van Bladel

Remco van Bladel

Remco van Bladel leidt een multidisciplinaire ontwerpstudio in Amsterdam, waar hij zich richt op boekontwerp, institutionele identiteiten, lettertype ontwerp en online interactieve toepassingen waaronder publicatieplatforms. Hij is docent typografie bij Grafisch Ontwerpen Arnhem, ArtEZ.

Hij was medeoprichter van uitgeverij Onomatopee en online platform WdW Review. Recente projecten zijn onder meer 13e Gwangju Biënnale, Portugees paviljoen van de Biënnale van Venetië, The Andy Warhol Arts Writers Grant, Training for the Future, e.a.

In 2020 richtte hij samen met Mariana Lanari het langdurige onderzoek en ontwikkelingsproject Archival Consciousness. Hiermee verschuift zijn praktijk geleidelijk naar de ontwikkeling van digitale infrastructuren en online publicatieplatforms gericht op het behoud en de verspreiding van culturele archieven van culturele organisaties. Belangrijke uitkomsten zijn ondermeer biblio-graph.org en de Mobile Archiefunit gepresenteerd tijdens Catching Up in the Archive (2022) bij de Appel in Amsterdam. Voor Framer Framed ontwikkelde hij een hybride publicatieplatform, met de ontwerpsjablonen voor in de CICC-publicatie (Framer Framed, 2024).


Agenda


Workshop: Archiving the Present
Een reeks workshops van Archival Consciousness over het digitaal archiveren van collecties
Boekpresentatie: CICC — Oorlosgmisdaden zijn Klimaatmisdaden
Boekpresentatie van de Court for Intergenerational Climate Crimes
The New Social: Hybrid Strategies for Cultural Spaces - bij Dutch Design Week 2023
Onderdeel van de tentoonstelling Innovatie Labs #1: The Living Archive in Klokgebouw, Eindhoven
Symposium: In-Between Media - Hybrid Tactics in The Crisis Era
Een tweedaagse symposium over hybride mediatactieken en saamhorigheid in kunst en activisme.

Magazine