Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Roel Arkesteijn. Foto: Bert de Jong

Roel Arkesteijn

Roel Arkesteijn (Scheveningen, 1974) is curator en schrijver. Na zijn studie kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden, werkte hij als curator moderne kunst in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem, het Stedelijk Museum in Schiedam, het GEM, museum voor hedendaagse kunst in Den Haag en museum Het Domein in Sittard.

Voor het GEM in Den Haag realiseerde hij tentoonstellingen van onder meer Raymond Pettibon, Ni Haifeng, Marcel van Eeden, Elke Krystufek, Jimmie Durham, Hans Op de Beeck, Chen Zhen, Ricardo Brey, Daniel Pflumm, Gavin Turk en Yoshitomo Nara. Andere tentoonstellingen van zijn hand zijn onder andere Respect! Vormen van gemeenschap in Marrakech (2005) en Tekenen typologieën in het Stedelijk Museum in Amsterdam (2007).

Voor Framer Framed stelde hij twee exposities samen: Costume Bureau (2014) toonde een belangrijk deel van de collectie van Museum het Domein dat Roel Arkesteijn in de afgelopen jaren voor het museum aankocht; basic values (2016) een solo-tentoonstelling van herman de vries bevatte werk rond de rijkdom van de culturele en biologische diversiteit van Indonesië.


Exposities


Foto's Michiel Landeweerd

Expositie: herman de vries / basic values

Expositie met werk van kunstenaar herman de vries, waarin de culturele en biologische diversiteit van Indonesië centraal staat. Samengesteld door curator Roel Arkesteijn

Expositie: Costume Bureau

Expositie over de hedendaagse kunstcollectie van Museum Het Domein, samengesteld door Roel Arkesteijn

Agenda


We Are Public-rondleiding
Rondleiding door Roel Arkesteijn voor We Are Public-leden door de expositie 'basic values'.
Onbegrensd verzamelen. Naar een toekomstbestendig museum
Een debat over Collectie Nederland.
hard//hoofd festival & Framer Framed
Encounter met Roel Arkesteijn.
Boekpresentaties: Changing Perspectives & UNFIXED
Twee aankomende publicaties geven een indruk van het actuele debat rondom globalisering en diversiteit binnen de hedendaagse kunst.

Magazine