Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Framer Framed Podcast: Terug naar de tekentafel: in gesprek met Anan Striker

De Framer Framed Podcast is er! Graag delen we vandaag onze allereerste podcast aflevering: ‘Terug naar de tekentafel: in gesprek met Anan Striker’.

In het eerste deel gaan we in gesprek met artist-in-residence van Werkplaats Molenwijk, Anan Striker. Hij blikt terug op zijn residentie in de coommunity space in Amsterdam Noord, wat zijn verwachting waren, hoe hij contact ging zoeken met de buurtbewoners, over gentrificatie en zijn toekomstplannen. In het tweede deel gaat vervolgens Anan zelf in gesprek met Florian (19) en Chouaib (11), twee bewoners van Molenwijk die Anan gedurende zijn residentie heeft leren kennen.

Anan Striker is tekenaar, typograaf, ruimtelijk assembleur, schilder en tapejockey en laat zich niet graag beperken tot één onderwerp. Passend bij deze werkwijze liet de veelzijdige kunstenaar zich in de Molenwijk inspireren door alledaagse ontmoetingen en gebeurtenissen die hij gebruikte voor zijn interventies in de wijk. In deze tentoonstelling deelt Anan zijn ervaringen met het publiek en presenteert hij een overzicht van de vele kunstinterventies in en met de Molenwijk.


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Molenwijk / Podcast /

Exposities


Expositie: Denken met de Hand

Door Werkplaats Molenwijk kunstenaar in residentie Anan Striker

Agenda


Finissage: Denken met de Hand
Feestelijke afsluiting van de tentoonstelling van Anan Striker in Werkplaats Molenwijk
Voetbalwedstrijd Molenwijk
Een alternatief potje voetbal georganiseerd door kunstenaarsresident Anan Striker

Netwerk


Photo of Anan Striker

Anan Striker

Kunstenaar

Magazine