Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Denken met de Hand

30 Jul 2022
16:00 - 18:00

Finissage: Denken met de Hand

Kom je tekenen op steen? Tijdens de finissage van de tentoonstelling Denken met de Hand op zaterdag 30 juli wordt de residentieperiode van kunstenaar Anan Striker in Werkplaats Molenwijk afgesloten door ‘’te denken met de hand’’. Creatieve enthousiastelingen uit de buurt kunnen tijdens de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling tekenen op kalksteen. Anan begeleidt het creatieve proces en zal naderhand de creaties drukken met een litho-pers.

Lithografie – ofwel steendruk – is een van de oudste grafische reproductie technieken, daterend uit 1794, waar vet en water elkaar afstoten om een afdruk mogelijk te maken. Wees van harte welkom om deze prachtige en magische techniek uit te proberen en mis de laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken niet!

Anan Striker huist sinds het voorjaar van 2022 in Werkplaats Molenwijk, waar hij in dialoog met buurtbewoners nieuw werk creëerde voor de wijk. In de Molenwijk liet Anan zich inspireren door alledaagse ontmoetingen en gebeurtenissen die hij gebruikte voor zijn interventies in de buurt. In de tentoonstelling Denken met de Hand presenteert Anan een overzicht van de vele kunstinterventies in en met de Molenwijk.

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Amsterdam Noord / Molenwijk /

Exposities


Expositie: Denken met de Hand

Door Werkplaats Molenwijk kunstenaar in residentie Anan Striker

Agenda


Voetbalwedstrijd Molenwijk
Een alternatief potje voetbal georganiseerd door kunstenaarsresident Anan Striker

Netwerk


Photo of Anan Striker

Anan Striker

Kunstenaar

Magazine