Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo of Anan Striker Werkplaats Molenwijk resident Anan Striker

Anan Striker

Anan Striker, geboren in 1988, is een Nederlandse schilder, beeldhouwer, typograaf, beelddichter en tapejockey. Als veelzijdig kunstenaar laat hij zich niet beperken tot Ć©Ć©n onderwerp. Hij werkt liever met alledaagse ontmoetingen, gebeurtenissen en objecten en vertaalt deze intuĆÆtief naar kunst. Vergelijkbaar met zijn onderwerpkeuze is zijn werk niet te definiĆ«ren of limiteren tot een specifieke techniek of specifiek medium. Van muurschilderingen tot lithografie, Anan maakt en combineert verschillende kunstvormen en maakt zo poĆ«tische en vervreemdende aanpassingen van de werkelijkheid. Ondanks de multidisciplinariteit van zijn kunst is Ananā€™s werk zeer herkenbaar, in het bijzonder dankzij zijn rauwe maar gestileerde eigen handschrift. Zijn achtergrond in typografie, verstrengeld met zijn interesse in hiphop en gabber cultuur vormen zijn gewaagde muurschilderingen, lithografieĆ«n en sculpturen, vaak begeleid met synthesizers, drumcomputers en space-echoā€™s.

Naast zijn solo werk heeft Anan meegewerkt aan verschillende collaboratieve exposities, zoals Once you enter my house, it becomes our house (2021) in Het HEM en Frivolous Demands (2021) in Gallery Vriend van Bavink. In het afgelopen jaar heeft Anan ook een aantal lithografieƫn voor Art Bar Kippy en verschillende muurschilderingen voor Murals Inc. ontwikkeld.

Als kunstenaarsresident in Werkplaats Molenwijk van maart tot en met mei 2022 zal Anan zich opnieuw laten verrassen door ontmoetingen en gebeurtenissen in de Molenwijk.


Exposities


Expositie: Denken met de Hand

Door Werkplaats Molenwijk kunstenaar in residentie Anan Striker

Agenda


Finissage: Denken met de Hand
Feestelijke afsluiting van de tentoonstelling van Anan Striker in Werkplaats Molenwijk
Voetbalwedstrijd Molenwijk
Een alternatief potje voetbal georganiseerd door kunstenaarsresident Anan Striker

Magazine