Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

To those who have no time to play Door / By Gluklya

14 okt –
22 jan 2023

Expositie: To those who have no time to play

Framer Framed presenteert To those who have no time to play, de grootste solotentoonstelling van de Amsterdamse kunstenaar Gluklya (Natalia Pershina-Yakimanskaya) tot op heden, samengesteld door Charles Esche. De kunstenaar ontwikkelt haar werk samen met tal van anderen, onder andere met Kirgizische textielarbeiders, nieuwkomers, muzikanten en schrijvers.

De tentoonstelling opent op 13 oktober en is te bezoeken tussen 14 okt 2022 en 22 jan 2023.


Opening: 13 Oktober, 19:00-21:00
Registreer Hier

De tentoonstelling bestaat ondermeer uit vier objecten in de ruimte, elk met een eigen unieke architectuur. Het zijn twee yurts, een dome en een podium met afwisselende live-optredens. De werken nemen ons mee van Amsterdam naar Bishkek, en via St Petersburg weer terug naar Amsterdam. 

Het is moeilijk de vele rampen die aan de horizon opdoemen te negeren: de klimaatcrisis, de extreme sociale ongelijkheid, de oorlog in Oekraïne en het zware arbeidsleven van mensen die goedkope goederen leveren aan westerse winkelstraten. Gluklya brengt het met elkaar in verband in een surreëel landschap, waar onverwachts ook humor opduikt. Zij neemt ons mee in een associatieve reis langs globale misstanden, of dan nu gedwongen arbeid en migratie, economische uitbuiting of machtsmisbruik is.

Gluklya / Natalia Pershina-Yakimanskaya woont en werkt in Amsterdam. Als een van de pioniers van de Russische performancekunst, concentreert haar onderzoek zich op het vinden van manieren om te praten over de traumatische verdeeldheid in de samenleving en de implicaties voor het leven van mensen. Het conflict tussen de politiek en de innerlijke wereld van mensen vormt het onderwerp van haar surrealistische tekeningen, performances in samenwerking met diverse mensen, installaties met poëtische teksten etc. en the Utopian Clothes. Zij is ook onderdeel van het kunstenaarscollectief Chto Delat, waarvan zij sinds 2003 actief lid van is.

Charles Esche is de curator van To those who have no time to play (2022). Hij is tevens directeur van het Van Abbemuseum, Eindhoven, adviseur aan de Jan van Eyck Academie, Maastricht en hoogleraar hedendaagse kunst en curator aan Central Saint Martins, UAL, Londen. In 2012 ontving hij de Princess Margriet Award en in 2014 de CCS Bard College Prize for Curatorial Excellence.

Locatie

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS, Amsterdam

Opening
13 oktober 2022, 19:00-21:00u

Data
14 oktober 2022 – 22 januari 2023

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 12:00 t/m 18:00u
Gratis entree


Mogelijk gemaakt met steun van 

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Stichting DOEN; Stadsdeel Oost; Van Abbemuseum.

Aanmelden

+ Voeg toe aan kalenderExposities


Expositie: Drawing Stories

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Expositie: It Won't Be Long Now, Comrades!

Samengesteld door Inga Lāce en Katia Krupennikova

Agenda


Performance: Verslag uit de Gevangenis
Performance 'Verslag uit de Gevangenis', door kunstenaar Gluklya i.s.m. TAAK en Framer Framed.

Netwerk


Charles Esche

Charles Esche

Curator

Gluklya aka Natalia Pershina-Yakimanskaya

Kunstenaar

Magazine