Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Gluklya aka Natalia Pershina-Yakimanskaya

Gluklya aka Natalia Pershina-Yakimanskaya (geboren in 1969 in Leningrad, Rusland) woont en werkt in Amsterdam en St. Petersburg. Als één van de pioniers van de Russische performancekunst stichtte de kunstenaar het collectief Factory of Found Clothes (FFC), dat conceptuele kleding maakt die verwijst naar het utopisch gedachtegoed en streeft naar veranderingen in de maatschappij. Zij is ook onderdeel van de Chto Delat groep, een multidisciplinair collectief waarvan zij sinds 2003 actief lid is. Haar werk werd getoond in de tentoonstelling All the World’s Futures, samengesteld door curator Okwui Enwezor voor de 56e Venetië Biënnale.

Ze nam eerder deel aan groepstentoonstellingen in onder andere Museum Arnhem; Museum of Modern Art Moscow; De Hermitage, Amsterdam; de 10e Krasnoyarsk Museum Biënnale; MUMOK, Wenen; Creative time Summit, US; en Shedhalle, Zürich. Bij Framer Framed nam Gluklya deel aan de groepstentoonstelling It won’t be long now, Comrades! (2017).

Gluklya is een van de deelnemende kunstenaars aan Drawing Stories (2020), samengesteld door Framer Framed en gepresenteerd als onderdeel van de online tentoonstelling Corona in de Stad, georganiseerd door Amsterdam Museum.


Exposities


Expositie: Drawing Stories

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Expositie: It Won't Be Long Now, Comrades!

Samengesteld door Inga Lāce en Katia Krupennikova

Agenda


Performance: Verslag uit de Gevangenis
Performance 'Verslag uit de Gevangenis', door kunstenaar Gluklya i.s.m. TAAK en Framer Framed.

Magazine