About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

13 Sep 2019 – 17:00

Expositie: Van Amulet tot Artefact

“Living together with people who differ is one of the most urgent challenges facing society today. Traditional bonds are fading and we must develop and design new forms of rituals that make us more skillful in living with others.” (Sennett, 2012)


Van Amulet tot Artefact, Werkplaats Molenwijk © Eyas Hafez, 2019.

Op vrijdag 13 september opent Werkplaats Molenwijk op feestelijke wijze haar nieuwe tentoonstelling Van Amulet tot Artefact over dagelijkse rituelen van de bewoners in de Molenwijk. De Molenwijk in Amsterdam-Noord bestaat uit gebouwen van tien verdiepingen die van bovenaf gezien als wieken van een molen rondom parkeergarages zijn geplaatst. Deze eenheid van bouw kent een verscheidenheid aan bewoners.

Design antropoloog Tina Lenz en filmmaker Magda Augusteijn hebben de diversiteit in beeld willen brengen door samen met 25 Molenwijkers een artistiek onderzoek op te zetten waarbij het dagelijkse ritueel centraal staat. In een serie foto’s en een korte film toont de expositie een verzameling persoonlijke verhalen en betekenisvolle objecten zoals de ketting van je oma, een pet van je honkbalclub of een souvenir van een bijzonder moment.


Nash Caldera © Eyas Hafez, 2019.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening met een performance van kunstenares Nash Caldera. Er zal Marokkaanse muntthee, Syrische linzensoep en Turks brood worden geserveerd.
Bekijk hier het Facebook-event.

De tentoonstelling is te zien van 13 september t/m 26 september 2019.

Van Amulet tot Artefact, Werkplaats Molenwijk © Eyas Hafez, 2019.


Werkplaats Molenwijk
Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. Werkplaats Molenwijk wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, de Alliantie, Stichting DOCK en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Van Amulet tot Artefact, Werkplaats Molenwijk © Eyas Hafez, 2019.Molenwijk / Amsterdam Noord / Community /

Network


Najendra ‘Nash’ Caldera

Magda Augusteijn

Filmmaker

Tina Lenz

Design Anthropologist

Magazine