About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Magda Augusteijn

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Magda Augusteijn werkte na haar afstuderen aan de kunstacademie AKV | St. Joost voor IKON jeugd televisie. Daarna is ze jarenlang werkzaam als editor voor films en documentaires in opdracht voor diverse omroepen zoals de NCRV, BOS en VPRO.

Sinds 2012 werkt zij als onafhankelijk filmmaker in diverse samenwerkingsverbanden. In 2017 was ze als Artist in Residence in Suriname waar ze aan de hand van de verhalen van Moengonezen een documentaire maakte over de zware stempel die de dramatische geschiedenis van Moengo nog altijd drukt op het dagelijks leven in deze stad.

Als documentaire maker is Magda altijd op zoek naar een samenhang tussen verleden en heden, tussen ratio en emotie en tussen verschillende visies op het leven.

In samenwerking met Framer Framed realiseerde zij in Werkplaats Molenwijk de tentoonstelling Van Amulet tot Artefact (Amsterdam, 2019).


Exhibitions


Van Amulet tot Artefact

Expositie: Van Amulet tot Artefact

An artistic research to the practice of daily rituals in the Molenwijk, Amsterdam

Magazine