About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Vincent van Velsen

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vincent van Velsen (1987) is een kunstcriticus, schrijver, onderzoeker en curator met een achtergrond in internationale bedrijfskunde, kunst- en architectuurgeschiedenis. Hij heeft een brede focus die zich richt op zowel onderwerpen als politiek en filosofie als kunst en architectuur, waarbij de historische betekenis en hedendaagse relevantie belangrijke uitgangspunten vormen. Hij draagt regelmatig bij aan platforms en magazines, waaronder Metropolis M, Volume, Tubelight en Archined, naast zijn bijdrages bij instellingen als Framer Framed, SMBA, Lokaal 01, Castrum Peregrini en Platform BK.

Van Velsen is redacteur bij het nieuwe culturele platform We Are Public. In 2014 publiceerde hij het artikel Globalisering in Nederlandse kunstinstellingen in Metropolis M over de positie van niet-westerse kunst binnen de Nederlandse curatoriële werkwijzen; en een artikel over de positie en werking van kunstkritiek binnen Nederland; ook won hij samen met Alix de Massiac de tweede editie (2014) van de curatorenprijs van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN).


Exhibitions


Works by Antonio Jose Guzman

Exhibition: Ancestral Blues – Return to the State of L3

A research on a hybrid Transatlantic culture curated by Vincent van Velsen

Exhibition: Common Ground

Featuring work by Charl Landvreugd and Antonio Jose Guzman

Magazine