Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

23 mrt –
29 mrt 2015

Voice-over Noord

23 maart t/m 29 maart, 2015 Vrijdag 27 maart, 18:00 uur Zaterdag 28 maart, 15:30 uur Zondag 29 maart, 15:30 uur – 17:30 uur Vertrek Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 Amsterdam Gratis deelname


In de context van de expositie Crisis of History#3 presenteert Framer Framed een publiek programma met bustour door Amsterdam-Noord, samengesteld door Elham Puriyamehr, Özkan Gölpinar en Eshan Fardjadniya.

Voice-over Noord brengt live performances en discussies in de openbare ruimte en bussen in Amsterdam-Noord. Het project maakt deel uit van de expositie Crisis of History #3 van Framer Framed en wordt georganiseerd door de Iraanse curator Elham Puriyamehr. Een vergelijkbaar project werd in 2013 door Puriyamehr uitgevoerd in de Sanandaj, een grote Koerdische stad in Iran. In Amsterdam-Noord zal ze onverwachte verbanden leggen met deze Iraanse stad. Schrijver en lid van de Raad voor Cultuur Özkan Gölpinar en beeldend kunstenaar Ehsan Fardjadniya treden op als co-curatoren in samenwerking met ruim 16 kunstenaars.

Onderwerpen en vragen als ‘De zoektocht naar de mening van de ander’ en ‘Hoe om te gaan met het onbekende’, vormen de basis van de optredens van de kunstenaars. Met een speciale bus worden op vrijdag en zaterdag 27 en 28 maart verschillende locaties in Amsterdam-Noord bezocht en worden herinneringen, ervaringen, visies, meningen en ideeën van verschillende mensen over dit stadsdeel verzameld. De kunstenaars gaan hiermee aan de slag en voorzien het van een ‘voice-over’: nieuwe betekenissen en commentaren. Ook reageren ze op de positie van kunstenaars in stedelijke transformatiegebieden en hun rol als urban curator.

Het project Voice over Noord loopt van 23 maart t/m 29 maart en bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een bustour en een afsluitende paneldiscussie.

Optredens en performances in het openbaar vervoer
Maandag 23 maart t/m donderdag 26 maart van 17:00 tot 18:30 uur
Locatie: Opstapplek om 17:00 uur bij de bushalte van Bus 38 Buiksloterweg bij de pont.

Deelnemende kunstenaars: Ehsan Fardjadniya, Ohad Ben Shimon, Annasami Karim, Darryl Danchelo Osenga, Ras Motivated, Heidi Lobato, Mercedes Zandwijk, Miguel Peres Dos Santos, Pendar Nabipour.

Bus Tour: Amsterdam-Noord anders in kaart gebracht met kunstenaars en schrijvers
Vrijdag 27 maart 18:00 uur en zaterdag 28 maart om 15:30 uur
Locatie: Framer Framed expositieruimte in de Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam-Noord. Vertrek met de bus, Buiksloterweg voor de pont/Tolhuistuin.

Deelnemende kunstenaars: Wouter Corduwener, Lino Hellings, Chris Keulemans, Ibrahim Selman, Olfa Ben Ali, Marta Pisco, Dr Ekim Tan, Ivan García-Romero, Jorinde Seijdel, Pendar Nabipour, Ohad Ben Shimon and Ehsan Fardjandiya.

Panel discussie en vertoning van foto & video opnames van het project
Zondag 29 maart 15:30 – 17:30 uur
Locatie: Framer Framed expositieruimte in de Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam-Noord. Hoe zetten we Amsterdam-Noord opnieuw op de kaart? Wat kan kunst in de openbare ruimte doen? Wat is de de rol van kunst en cultuur in een periode van stadsvernieuwing in een stadsdeel.

Deelnemende kunstenaars: Elham Puriyamehr, Özkan Gölpinar and Ehsan Fardjadniya en alle betrokken kunstenaars en schrijvers.

Alle evenementen zijn gratis toegankelijk.

My Own Privacy Policy – original project from Kurdistan, Iran

Voice-over Noord, Day 1

Voice-over Noord, Day 2

Voice-over Noord, Day 3: Bus Tour

Voice-over Noord, Day 4: Bus Tour

Voice-over Noord, Day 5

Voice-over Noord, Day 6

Crisis of History #3: Beyond HistoryAmsterdam Noord /

Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr

Agenda


Voice-over Noord - Tweedaagse bustour door Amsterdam Noord
Bustour met performances and lezingen over Amsterdam-Noord.
Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.

Netwerk


Ehsan Fardjadniya

Kunstenaar

Mercedes Zandwijken

Kunstenaar

Pendar Nabipour

Kunstenaar

Miguel Peres Dos Santos

Kunstenaar

Elham Puriyamehr

Curator, PhD student

Özkan Gölpinar

Onderzoeker

Magazine