Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Mercedes Zandwijken

Mercedes Zandwijken

Mercedes Zandwijken woonde en werkte in binnen en buitenland w.o. Soedan, Indonesië, Japan, de Verenigde Staten en Kenia. Zij was daar o.a. als adviseur in dienst van de VN, Ministerie van Buitenlandse Zaken en het International Counseling Centre in Kobe.

Zij is als sociaal activist de initiatiefnemer van de Keti Koti Dialoog Tafel (www.ketikotitafel.nl) een nieuwe traditie om stil te staan bij de herdenking en afschaffing van het Nederlandse slavernij en de hedendaagse gevolgen daarvan.
Steeds rond 1 juli, de dag van de herdenking en viering van de afschaffing van de Nederlandse slavernij in 1863, organiseert de stichting Keti Koti dialoog tafels diverse dialoog tafels . Inmiddels hebben er enkele duizenden gasten plaats genomen.
In 2010 kreeg zij uit handen van de jury voorzitter van de Democracy Ribbons mr. Deetman de Democracy RIbbon uitgereikt voor de oprichting van de lokale denktanks sociale cohesie & integratie een instrument t.b.v. het betrekken van gemarginaliseerde groepen bij de besluitvorming op lokaal niveau en het ondersteunen van dit proces door sterke burgers


Agenda


Voice-over Noord
Een serie bijeenkomsten, performances en bustour door Amsterdam Noord.

Magazine