Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Elham Puriyamehr

Elham Puriyamehr

Elham Puriyamehr is een curator en schrijfster uit Iran, gevestigd in Teheran. Ze behaalde een Bachelor en Master toegepaste kunst aan de Art University of Tehran en is momenteel bezig met haar PhD over curatorial research aan de Alzahra University te Teheran.

Ze geeft les aan een aantal universiteiten in Iran en is ze onderdeel van de raad van bestuur van  de Association of Iranian Sculptor (AIS). Daarnaast organiseert ze tentoonstellingen, performances, lezingen en publicaties die betrekking hebben op het tentoonstellen van hedendaagse kunst en cultuur in een sociale context. 
Hiervoor was ze twee jaar werkzaam bij Mohsen Gallery  als project manager en curator. 
Recent richtte ze het Institute for Curatorial Practice in Iran (ICPI) op, dit is een non-profit organisatie die kunstenaars, curators en kunstprofessionals samenbrengt om een tentoonstellingspraktijk te ontwikkelen die de hedendaagse en opkomende visuele cultuur ondersteund.

In 2015 cureerde Elham Puriyamehr samen met de Nederlandse curator Robert Kluijver de tentoonstelling, Beyond History, het derde deel van de tentoonstellingsserie Crisis of History  bij Framer Framed, Amsterdam. Onderdeel van de tentoonstelling was het project Voice over Noord, een voortzetting van Puriyamehrs eerdere project My Own Privacy Policy (Sanandaj in Kurdestan, Iran, 2014).


Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr

Agenda


Voice-over Noord - Tweedaagse bustour door Amsterdam Noord
Bustour met performances and lezingen over Amsterdam-Noord.
Voice-over Noord
Een serie bijeenkomsten, performances en bustour door Amsterdam Noord.
Lezingen: hedendaagse kunst in Iran
Met Hamid Severi en Farzan Sojoodi.
Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.
Finissage: Crisis of History #2 - Fight History
Framer Framed in de Tolhuistuin, 16.00 tot 18.00 uur.

Magazine