Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Ehsan Fardjadniya

Ehsan Fardjadniya

Ehsan Fardjadniya (1980) in een Nederlandse beeldend kunstenaar. Verder is hij actief als filmmaker, initiatiefnemer van A New Pavilion in Venetië, Pirate Cinema, CINEDOME en NUB (New Underground Bioscope). In 2000 moest hij Iran als politiek vluchteling verlaten als gevolg van zijn kunst en activistische praktijken. Sinds dien woont en werkt hij in Amsterdam en Londen.

In 2006 behaalde hij zijn Bachelor aan de Koninklijke academie voor Beeldende kunst in Den Haag en in 2008 behaalde hij zijn Master aan de Goldsmiths University in Londen. Zijn werk omvat participatieve kunst, interventies in de openbare ruimte, performance, videokunst en experimentele film.

Enkele van de projecten die hij realiseerde zijn: Maldives Pavilion op de Marrakech Biennale (2014), Urban Fablab project; In & Out Japan (Experimental Cinema in Japan) bij het Eye Film Museum in Amsterdam (2014) en het ‘Movies that Matter’ Film Festival in Den Haag (2014), ‘LOCUS, Upcoming Iranian Artist’ bij GEMAK in Den Haag (2014), CINEDOME in het Erasmuspark Amsterdam (2014) en de Anonymous Stateless Immigrants Pavilion op de Biennale van Venetie (2015) en Refugee Monument Berlin in het Maxim Gorki Theater, Berlijn (2015).

Bij Framer Framed leverde Eshan Fardjadniya een bijdrage aan de tentoonstelling Crisis of History #3 – beyond History (2015) met ‘Voice over Narration’ en ‘A Bus To New Direction’ in samenwerking met curator Elham Pouriyamehr en Ozkan Golpinar.


Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr

Agenda


Artistieke verhalen over Iran
Een programma in samenwerking met Cineblend en Dancing on the Edge.
Voice-over Noord
Een serie bijeenkomsten, performances en bustour door Amsterdam Noord.
Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.

Magazine