Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Ehsan Fardjadniya

Ehsan Fardjadniya (1980) in een Iraans Nederlandse beeldend kunstenaar. Verder is hij actief als filmmaker, initiatiefnemer van A New Pavilion in Venetië, Pirate Cinema, CINEDOME en NUB (New Underground Bioscope). In 2000 moest hij Iran als politiek vluchteling verlaten als gevolg van zijn kunst en activistische praktijken. Sinds dien woont en werkt hij in Amsterdam en Londen.

Hij heeft zijn Bachelor in 2006 behaald aan de Koninklijke academie voor Beeldende kunst in Den Haag en in 2008 behaalde hij zijn Master aan de Goldsmiths University in Londen. Zijn werk omvat participatie kunst, interventies in de openbare ruimte, performance, videokunst en experimentele film.

Fardjadniya heeft deelgenomen aan het Public Program van Crisis of History III met ‘Voice over Narration’ en ‘A Bus To New Direction’ in samenwerking met curator Elham Pouriyamehr en Ozkan Golpinar.


Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen
Artistic Narratives on Iran
Een programma in samenwerking met Cineblend en Dancing on the Edge
Voice-over Noord
Een serie bijeenkomsten, performances en bustour door Amsterdam Noord

Magazine