Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Mehraneh Atashi

Mehraneh Atashi (1980)  is een Iraanse kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. Sinds haar BFA in de fotografie in Teheran en haar postdoctorale opleiding aan de Rijksakademie in Amsterdam, heeft ze een oeuvre ontwikkeld dat bestaat uit assemblages, sculpturen, fotografie en video.

Met een praktijk die het midden houdt tussen conceptualisme en materialiteit, beeldtaal en iconografie, verkent Atashi de mogelijkheid om onderdeel te worden van statische systemen, alsmede het idee van de gaze.

Haar werk werd gepresenteerd in solo- en groepstentoonstellingen in de Appel, Amsterdam; Framer Framed, Amsterdam; M HKA, Antwerpen; REDCAT, Los Angeles; Artissima, Turijn, Salzburger Kunstverein; Graz Kunstverein; Palais de Tokyo, Paris.

Werk van Mehraneh was bij bij Framer Framed onderdeel van de tentoonstellingen Speaking from the Heart – The Polemic Sensibility from Iran (2013) en Elsewheres Within Here (2019).


Exposities


Expositie: Elsewheres Within Here

Samengesteld door Jo-Lene Ong
Masoumeh Mozafari, Heatstroke, 2 paintings 100 x 100cm. Foto Cas Bool

Expositie: Speaking from the Heart - The Polemic Sensibility from Iran

Een expositie met werk van 23 hedendaagse kunstenaars uit Iran en de diaspora samengebracht door Shaheen Merali

Agenda


Artists Talk: Elsewheres Within Here
Met bijdragen van deelnemende kunstenaars Mehraneh Atashi, Milena Bonilla, Sissel Marie Tonn, Remco Torenbosch en curator Jo-Lene Ong

Magazine