Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Kopfkino Illustration, Zomer Parade Molenwijk (2023) / i.o.v. Pretvormer

19 Jul 2023
12:45 - 15:30

Zomer Parade Molenwijk

Na een jaar hard werken in de schoolbanken is het bijna tijd voor de zomervakantie. Dat vraagt om een zonnig Paradefeestje: Zomer Parade Molenwijk! Op woensdag 19 juli om 12:45 vieren we het begin van de grote vakantie met lekker veel bombarie in Molenwijk.

Om 12:45 begint het feest op het schoolplein van MKC Oostzanerwerf om daarna door te paraderen naar het schoolplein van de Bonkelaar. Na afloop trekken we in een grote stoet naar Werkplaats Molenwijk voor een verfrissend drankje en gaan we muziek maken met Opa Jos en de accu fanfare!

Programma

13:45 verzamelen we op het schoolplein van MKC Oostzanerwerf om het startsein aan de grote vakantie te geven met veel bombarie

14:00 zijn we aangekomen op het schoolplein van de Bonkelaar om de kinderen daar mee te nemen voor een Parade door de buurt

14:20-30 komen we aan in Werkplaats Molenwijk voor verfrissende drankjes, plezier en gaan we muziek maken met Opa Jos en de ACCU fanfare!


Over

Pretvormer bestaat uit Nina de Jong en Nena Duinmeyer. Zij organiseren, bedenken en maken parades in buurten en op festivals. De parades op zowel festivals als in de buurten zijn een toegankelijke manier voor mensen om elkaar beter te leren kennen. Bovendien zijn ze op een inclusieve manier gemaakt, waardoor iedereen zich welkom voelt en deel kan nemen. Door deelnemers actief te betrekken bij voorbereiding en uitvoering van de parade zorgt Pretvormer voor langdurige relaties. Zowel tussen deelnemers onderling als met nieuwe tradities in de wijk.

ACCU is een begrip in Amsterdam en staat voor art, community en culture. Onder leiding van voormalig Dogtroepers Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann maakt ACCU al jaren prachtige theatrale voorstellingen en community art projecten in de stad.Om hun community art projecten muzikaal te begeleiden hebben zij de ACCU fanfare opgericht in 2010. De ACCU fanfare is een lopend straatorkest dat bestaat uit professionele- en amateurmuzikanten die met veel plezier, enthousiasme en uitstraling muziek bij een parade kunnen maken. Het repertoire is een mix van muziek uit alle windstreken gecomponeerd en gearrangeerd voor dit blaasorkest. De ACCU fanfare werkt op regelmatige basis samen met Pretvormer.


Parade Molenwijk wordt georganiseerd door Pretvormer, samen met Stichting ACCU en Framer Framed.Amsterdam Noord / Educatie / Molenwijk / Performance /

Agenda


Lentefeest en Lenteparade
Lentefeest en Lenteparade in Werkplaats Molenwijk, georganiseerd samen met de Molenwijk door elkaar groep en Pretvormer.
Parade Molenwijk
Fanfare voor jong en oud in de Molenwijk
Parade Molenwijk
Fanfare voor jong en oud in de Molenwijk

Netwerk


Nena Duinmeyer

Creative director Pretvormer

Magazine