Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Parade Molenwijk Parade Molenwijk foto: © Annelies Verhelst

15 mei 2022
15:15 - 16:00

Parade Molenwijk

Op zondag 15 mei kun je weer meedansen met de Parade. Om 15:15 uur gaan we eerst muziek oefenen met de fanfare bij Werkplaats Molenwijk. Je kunt meedoen met je eigen muziekinstrument, of er eentje lenen. Vanaf 16:00 uur lopen we door de wijk. Kom verkleed, versier uw rollator of step en neem je buurvrouw of buurman mee. 

Programma

14:15 uur uur maken we als voorproefje voor kinderen muziek op het schoolplein van de Krijtmolen.
Hier kun je al meedoen en de ritmes en dansjes van de Parade leren.
15:15 uur gaan we eerst muziek oefenen met de fanfare bij Werkplaats Molenwijk
16:00 uur lopen we door de wijk. Kom verkleed, versier uw rollator of step en neem je buurvrouw of buurman mee.

Over

Pretvormer bestaat uit Nina de Jong en Nena Duinmeyer. Zij organiseren, bedenken en maken parades in buurten en op festivals. De parades op zowel festivals als in de buurten zijn een toegankelijke manier voor mensen om elkaar beter te leren kennen. Bovendien zijn ze op een inclusieve manier gemaakt, waardoor iedereen zich welkom voelt en deel kan nemen. Door deelnemers actief te betrekken bij voorbereiding en uitvoering van de parade zorgt Pretvormer voor langdurige relaties. Zowel tussen deelnemers onderling als met nieuwe tradities in de wijk.

ACCU is een begrip in Amsterdam en staat voor art, community en culture. Onder leiding van voormalig Dogtroepers Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann maakt ACCU al jaren prachtige theatrale voorstellingen en community art projecten in de stad.Om hun community art projecten muzikaal te begeleiden hebben zij de ACCU fanfare opgericht in 2010. De ACCU fanfare is een lopend straatorkest dat bestaat uit professionele- en amateurmuzikanten die met veel plezier, enthousiasme en uitstraling muziek bij een parade kunnen maken. Het repertoire is een mix van muziek uit alle windstreken gecomponeerd en gearrangeerd voor dit blaasorkest. De ACCU fanfare werkt op regelmatige basis samen met Pretvormer.

Parade Molenwijk wordt georganiseerd door Pretvormer, samen met Stichting ACCU en Framer Framed.

Adres
Werkplaats Molenwijk 
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst; De Alliantie; Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; het Amsterdams Fonds voor de Kunst; Stadsdeel Oost.Molenwijk / Amsterdam Noord / Educatie / Performance /

Agenda


Zomer Parade Molenwijk
Buurtparade om het einde van het schooljaar en het begin van de zomer te vieren!
Parade Molenwijk
Fanfare voor jong en oud in de Molenwijk

Netwerk


Nena Duinmeyer

Creative director Pretvormer

Magazine