Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Parade Molenwijk Foto: Jorah Sarah / Framer Framed

13 Jul 2022 – 14:00

Parade Molenwijk

Bombari op safari! Woensdag 13 juli vieren we het einde van het schooljaar met een mooi paradefeest op het grote schoolplein tussen de Bonkelaar en de Krijtmolen. Vanaf 14:00 maken we een feestje op het schoolplein en om 14:30 lopen door de wijk. We sluiten de Parade af bij Werkplaats Molenwijk, waar we doorfeesten met limonade en iets lekkers en je met het penalty schieten knallend de vakantie in kan. Haal je beste voetbalkwaliteiten uit de kast, want er vallen mooie prijzen te winnen. We gaan dansend en zingend de vakantie tegemoet! Feest je mee?

Programma

14:00 uur vieren we het einde van het schooljaar met een mooi paradefeest op het schoolplein tussen de Bonkelaar en de Krijtmolen.

14:30 uur lopen we door de wijk. Kom verkleed, versier je rollator of step en neem je buurvrouw, buurman, vrienden en vriendinnen mee.

15:30 uur gaan we penalty schieten in Werkplaats Molenwijk en feestend de vakantie tegemoet.

Over

Pretvormer bestaat uit Nina de Jong en Nena Duinmeyer. Zij organiseren, bedenken en maken parades in buurten en op festivals. De parades op zowel festivals als in de buurten zijn een toegankelijke manier voor mensen om elkaar beter te leren kennen. Bovendien zijn ze op een inclusieve manier gemaakt, waardoor iedereen zich welkom voelt en deel kan nemen. Door deelnemers actief te betrekken bij voorbereiding en uitvoering van de parade zorgt Pretvormer voor langdurige relaties. Zowel tussen deelnemers onderling als met nieuwe tradities in de wijk.

ACCU is een begrip in Amsterdam en staat voor Art, Community en Culture. Onder leiding van voormalig Dogtroepers Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann maakt ACCU al jaren prachtige theatrale voorstellingen en community art projecten in de stad. Om hun community art projecten muzikaal te begeleiden hebben zij de ACCU fanfare opgericht in 2010. De ACCU fanfare is een lopend straatorkest dat bestaat uit professionele- en amateurmuzikanten die met veel plezier, enthousiasme en uitstraling muziek bij een parade kunnen maken. Het repertoire is een mix van muziek uit alle windstreken gecomponeerd en gearrangeerd voor dit blaasorkest. De ACCU fanfare werkt op regelmatige basis samen met Pretvormer.

Parade Molenwijk wordt georganiseerd door Pretvormer, samen met Stichting ACCU en Framer Framed.


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Molenwijk / Amsterdam Noord / Educatie / Performance /

Agenda


Zomer Parade Molenwijk
Buurtparade om het einde van het schooljaar en het begin van de zomer te vieren!
Parade Molenwijk
Fanfare voor jong en oud in de Molenwijk

Netwerk


Nena Duinmeyer

Creative director Pretvormer

Magazine