Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

15 sep 2018
17:00 - 19:30

Opening: expositie UnAuthorised Medium

Op 15 september om 17:00 uur opent onze nieuwe tentoonstelling UnAuthorised Medium, samengesteld door curator Annie Jael Kwan. Met een openingsperformance door kunstenaar Noel Ed De Leon.

De groepstentoonstelling UnAuthorised Medium brengt werk samen van internationaal gevestigde en opkomende kunstenaars die sterke banden hebben met Zuidoost-Azië, maar tegelijkertijd wereldwijd actief zijn.

Deelnemend kunstenaars
Korakrit Arunanondchai, Noel Ed De Leon, Ho Rui An, Vong Phaophanit & Claire Oboussier, Amy Lee Sanford, Sim Chi Yin, Erika Tan, Sung Tieu, Tuan Mami, Vandy Rattana, Boedi Widjaja, Sau Bin Yap.

De titel van de tentoonstelling is afgeleid van het Vietnamese ritueel áp vong, waarbij de doden worden opgeroepen om problemen over erfrecht op te lossen of verloren dierbaren terug te vinden. Refererend aan dit ritueel, wijzen de kunstenaars van UnAuthorised Medium ons op de ‘geesten’ – de missende onderdelen – in het archief. Middels een verscheidenheid aan artistieke praktijken reconstrueren ze verloren en onzichtbare kennis, verhalen en geschiedenissen. Zo stellen ze dominante kennissystemen aan de kaak, en verzetten zich tegen ‘Zuidoost-Azië’ als homogeen kader. Lees meer

De opening begint met de performance  I Existed I Mattered I Was Alive (2018) door kuntsenaar Noel Ed De Leon, gevolgd door introducties van curator Annie Jael Kwan en Framer Framed directeur Josien Pieterse. De opening is onderdeel van een breder openingsweekend, waar ook het symposium Return and Repatriation op zondag 16 september onder valt.

Aanmelden: Facebook opening eventHet levende archief /

Exposities


Expositie: UnAuthorised Medium

Een groepstentoonstelling samengesteld door Annie Jael Kwan

Agenda


Symposium: UnAuthorised Medium - Return and Repatriation
Onderdeel van het openingsweekend voor tentoonstelling UnAuthorised Medium.

Netwerk


Noel Ed De Leon

Kunstenaar

Annie Jael Kwan

Curator, schrijver en onderzoeker

Josien Pieterse

Directeur Framer Framed