Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Logo Amsterdam Roots Festical (2021)

30 Jun 2021
20:30 - 21:30

Opening: Amsterdam Roots Festival

Op 30 juni trapt Amsterdam Roots Festival af met een multidisciplinair programma over ‘kwetsbaarheid’ in de expositieruimte van Framer Framed. Tijdens deze avond presenteert Amsterdam Roots Festival de eerste Amsterdam Roots Zine, een tijdschrift met bijdragen van verschillende makers en kunstenaars die hun visies leveren op het thema.

 

Voorstelling van Movementalist tijdens de opening bij Framer Framed.

 

In het programma spreekt moderator Rokhaya Seck onder andere met kunstenaarscollectief We Sell Reality. Dit collectief vraagt met speelse, artistieke acties aandacht voor de kwetsbare positie van ongedocumenteerde vluchtelingen in Europa. Theatermaker Barbara Willemsen en muzikant Kourosh schuiven aan en spreken als creatieve makers over de rol van kwetsbaarheid in relatie tot hun werk en identiteitsvorming. Ze verkennen de mogelijkheid voor verbinding en solidariteit in die kwetsbaarheid.

Kourosh sluit af met een muzikale performance. Hij zingt over de problemen rondom identiteit en racisme die hij ervaart als kind van Iraanse migranten in Nederland. Met zijn eigen teksten en zelf geproduceerde beats levert Kourosh een eigen sound: een bijzondere mix van trap, hip hop en r&b doordrenkt van een melancholische sfeer.

RSVP
Toegang is gratis, maar er is beperkt plek. RSVP dus snel!
https://www.eventbrite.nlPerformance /

Agenda


Sudanese Pop-up Restaurant
Een diner georganiseerd door We Sell Reality

Netwerk


Barbara Willemsen

Barbara Willemsen

Actrice en theatermaker
Kourosh

Kourosh

Muzikant
Rokhaya Seck

Rokhaya Seck

Programmamaker en journaliste