Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

10 dec 2019
18:00 - 19:30

Memoria Plantae: Perspectives on the Dutch Botanical Network

Op 10 december bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een gesprek in de aanloop naar onze volgende tentoonstelling, On the Nature of Botanical Gardens (2020), samengesteld door Sadiah Boonstra. De opening van deze nieuwe tentoonstelling zal plaatsvinden op 23 januari, 17:00u.

Panel Memoria Plantae: Andreas Weber, Sadiah Boonstra, and Jennifer Tosch. Photo: © Betul Ellialtioglu (2019)

Beginnend bij de oprichting van het Nederlands Botanisch Netwerk in de zeventiende eeuw, is het doel van deze avond om met een ​​brede en kritische blik naar botanische tuinen te kijken. Achter de ogenschijnlijke onschuld van de idyllische natuur, werden deze tuinen aangelegd om koloniale kennis over planten en hulpbronnen op te bouwen, waardoor ze hebben bijgedragen aan de opbouw van de koloniale macht.

Terwijl de tentoonstelling de exploiterende aanpak van dit kennissysteem en de gevolgen die het heeft gehad op zowel de natuur als de mensen zal bekijken, biedt het evenement op 10 december een panoramisch uitzicht op het Nederlandse Botanische Netwerk en zijn geschiedenissen. De paneldiscussie zal plaatsvinden tussen de tentoonstellingscurator Sadiah Boonstra, wetenschaps-, technologie- en cultuuronderzoeker Andreas Weber en Black Heritage Tours oprichter Jennifer Tosch.

Voor en na de discussie is de huidige tentoonstelling Elsewheres Within Here (2019) van Jo-Lene Ong nog te bezichtigen.

Dit evenement is gratis en in het Engels.


De bijeenkomst Memoria Plantae: Perspectives on the Dutch Botanical Network is onderdeel van een serie bijeenkomsten in samenwerking met het Westfries Museum. De reeks vormt de aanloop naar de tentoonstelling On the Nature of Botanical Gardens (2020) samengesteld door Sadiah Boonstra.

Het gehele programma wordt mede mogelijk gemaakt door DutchCulture.Ecologie / Indonesië / Koloniale geschiedenis /

Exposities


Expositie: On the Nature of Botanical Gardens

Contemporary Indonesian Perspectives

Agenda


Expertmeeting & Tentoonstellingslezing, Westfries Museum
Bijeenkomst over museaal presentatiebeleid met betrekking tot historisch beladen thematiek

Netwerk


Jennifer Tosch

Academicus

Andreas Weber

Academic
Sadia Boonstra

Sadiah Boonstra

Curator

Magazine