Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo: Hatif Farhan

Robert Kluijver

Robert Kluijver(Cyprus, 1968) realiseerde voor Gemak in Den Haag diverse tentoonstellingen waaronder Green Zone / Red Zone (2007) met hedendaagse kunstenaars uit Irak, Afghanistan Future Afghanistan (2008), Palestina Niemandsland (2008) en Israël Beloofde Land (2009). In 2011 realiseerde hij de expositie The New Middle East bij Gallerie Willem Baars Projects in Amsterdam. Voor Framer Framed cureerde hij de triologie Crisis of History – Art, Memory and Resistance in the Middle East (2014-2015).

Daarnaast schrijft Robert Kluijver regelmatig over ontwikkelingen in de kunsten in het Midden-Oosten. In 2010 publiceerde hij Borders. Contemporary Middle Eastern Art and DiscourseIn 2011 realiseerde hij samen met Neil van der Linde aan The Gulf Art Guide een uitgebreide website met informatie en achtergrond artikelen over hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten.

Van 1997 tot 2006 werkte hij als politiek ontwikkelingsmedewerker, onderzoeker en cultureel manager in Afghanistan, Centraal-Azië en het Midden-Oosten. Robert Kluiver woont momenteel in Kenia.


Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr

Expositie: Crisis of History #2 - Fight History

Samengesteld door Robert Kluijver

Expositie: Crisis of History #1

Samengesteld door Robert Kluijver

Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.
Finissage: Crisis of History #2 - Fight History
Framer Framed in de Tolhuistuin, 16.00 tot 18.00 uur.
Symposium: Art and Political Conflict
Over de relatie tussen kunst en politieke conflicten en hoe dit is gevormd door digitale media en het internet.
De blik op het Oosten
Over de positie van islamitische kunst in Nederlandse kunstinstellingen.

Magazine