About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Podcast: A Conversation with Artist Anan Striker

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De Framer Framed Podcast is er! Graag delen we vandaag onze allereerste podcast aflevering: ‘Terug naar de tekentafel: in gesprek met Anan Striker’.>

We gaan in gesprek met kunstenaar Anan Striker, artist-in-residence van Werkplaats Molenwijk. Hij blikt terug op zijn residentie in de coommunity space in Amsterdam Noord, wat zijn verwachting waren, hoe hij contact ging zoeken met de buurtbewoners, over gentrificatie en zijn toekomstplannen. In het tweede deel gaat vervolgens Anan zelf in gesprek met Florian (19) en Chouaib (11), twee bewoners van Molenwijk die Anan gedurende zijn residentie heeft leren kennen.

Anan Striker is tekenaar, typograaf, ruimtelijk assembleur, schilder en tapejockey en laat zich niet graag beperken tot één onderwerp. Passend bij deze werkwijze liet de veelzijdige kunstenaar zich in de Molenwijk inspireren door alledaagse ontmoetingen en gebeurtenissen die hij gebruikte voor zijn interventies in de wijk. In deze tentoonstelling deelt Anan zijn ervaringen met het publiek en presenteert hij een overzicht van de vele kunstinterventies in en met de Molenwijk.

Of luister op jouw favoriete platform:

Spotify,
Apple,
Google,
Castbox,
Overcast,
Pocket Casts,
RadioPublic,
Stitcher or
RSS.Molenwijk / Podcast / Residencies /

Exhibitions


Exhibition: Thinking with the Hand

By Werkplaats Molenwijk artist in residence Anan Striker

Agenda


Finissage: Thinking with the Hand
Festive closing of Anan Striker's exhibition in Werkplaats Molenwijk
Football match Molenwijk
An alternative football match organised by artist in residence Anan Striker

Network


Photo of Anan Striker

Anan Striker

Artist

Magazine