About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

12 Jun –
30 Jul 2022

Exhibition: Thinking with the Hand

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In de tentoonstelling Denken met de Hand wordt het werk gepresenteerd van kunstenaar Anan Striker. De afgelopen maanden vestigde Anan zich in Werkplaats Molenwijk, waar hij in dialoog met buurtbewoners nieuw werk creëerde voor de wijk.

Anan Striker is tekenaar, typograaf, ruimtelijk assembleur, schilder en tapejockey en laat zich niet graag beperken tot één onderwerp. Passend bij deze werkwijze liet de veelzijdige kunstenaar zich in de Molenwijk inspireren door alledaagse ontmoetingen en gebeurtenissen die hij gebruikte voor zijn interventies in de wijk. In deze tentoonstelling deelt Anan zijn ervaringen met het publiek en presenteert hij een overzicht van de vele kunstinterventies in en met de Molenwijk.

Opening tentoonstelling
12 juni 16:00-18:00u

Wandeling en voordracht Anan Striker
Tijdens de wandeling zal Anan een voordracht doen en de bezoekers rondleiden langs zijn kunstinterventies in de Molenwijk.

Deelname is gratis. Reserveren is niet nodig.

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam

Openingstijden
Woensdag – donderdag – vrijdag
12:00-17:00 uur en tijdens evenementen en activiteiten.


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Amsterdam Noord / Community & Learning / Molenwijk / Residencies /

Agenda


Workshop: Major Movements
In de context van kunstactivisme, onderzoeken we in de workshop hoe je verandering in de samenleving teweeg kan brengen door middel van creativiteit.
Finissage: Thinking with the Hand
Festive closing of Anan Striker's exhibition in Werkplaats Molenwijk
Football match Molenwijk
An alternative football match organised by artist in residence Anan Striker

Network


Photo of Anan Striker

Anan Striker

Artist

Magazine