About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Denken met de Hand

30 Jul 2022
16:00 - 18:00

Finissage: Thinking with the Hand

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kom je tekenen op steen? Tijdens de finissage van de tentoonstelling Denken met de Hand op zaterdag 30 juli wordt de residentieperiode van kunstenaar Anan Striker in Werkplaats Molenwijk afgesloten door ‘’te denken met de hand’’. Creatieve enthousiastelingen uit de buurt kunnen tijdens de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling tekenen op kalksteen. Anan begeleidt het creatieve proces en zal naderhand de creaties drukken met een litho-pers.

Lithografie – ofwel steendruk – is een van de oudste grafische reproductie technieken, daterend uit 1794, waar vet en water elkaar afstoten om een afdruk mogelijk te maken. Wees van harte welkom om deze prachtige en magische techniek uit te proberen en mis de laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken niet!

Anan Striker huist sinds het voorjaar van 2022 in Werkplaats Molenwijk, waar hij in dialoog met buurtbewoners nieuw werk creëerde voor de wijk. In de Molenwijk liet Anan zich inspireren door alledaagse ontmoetingen en gebeurtenissen die hij gebruikte voor zijn interventies in de buurt. In de tentoonstelling Denken met de Hand presenteert Anan een overzicht van de vele kunstinterventies in en met de Molenwijk.

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam


Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Amsterdam Noord / Molenwijk /

Exhibitions


Exhibition: Thinking with the Hand

By Werkplaats Molenwijk artist in residence Anan Striker

Agenda


Football match Molenwijk
An alternative football match organised by artist in residence Anan Striker

Network


Photo of Anan Striker

Anan Striker

Artist

Magazine