Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Contact

Contact

Framer Framed expositieruimte

Adres
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam

Route
Framer Framed is gevestigd in het paviljoen van de Tolhuistuin, recht tegenover het Centraal Station aan het IJ in Amsterdam Noord. Framer Framed is vanaf Amsterdam CS bereikbaar met de pont ‘Buiksloterweg’. De pont is gratis en vaart dag en nacht. De expositieruimte bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar via de brede trap aan het IJ door restaurant THT. De expositieruimte is via een lift toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 13:00 – 21:00
Zaterdag en zondag: 11:00 – 21:00
Gratis entree

Framer Framed kantoor

Adres
Tot en met 30 mei 2019
Tolhuisweg 1 – Staalvilla
1031 CL Amsterdam

Vanaf 1 juni – 31 juli 2019
Framer Framed
Schaafstraat 21
1021 KD Amsterdam

Contact
t: 020 763 09 73
e: info@framerframed.nl
w: www.framerframed.nl
Skype: Framer-Framed

Sociale media

Framer Framed op Twitter
Framer Framed op Facebook
Framer Framed op Vimeo
Framer Framed op Instagram
Framer Framed op LinkedIn


Werkplaats Molenwijk

Adres
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam

e: werkplaats@framerframed.nl
w: www.framerframed.nl/werkplaats

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 12.00 - 18.00 uur
Bij activiteiten is de werkplaats ook op andere tijden open.

Klik hier voor meer informatie over Werkplaats Molenwijk.


Pers

Voor persverzoeken, beeldmateriaal en om in contact te komen met deelnemende curatoren en kunstenaars kunt u mailen naar press@framerframed.nl of bellen naar 020-7630973

Perslijst
Aanmelden voor de perslijst, om als eerste nieuws en persberichten te ontvangen over onze tentoonstellingen en projecten? Schrijf u hier in.


Over Framer Framed

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur, met een expositieruimte in de Tolhuistuin in Amsterdam. De exposities bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. De exposities tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Bij het samenstellen van tentoonstellingen biedt Framer Framed een platform aan zowel gevestigde curatoren als nieuwe namen. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Framer Framed_Embodied Spaces_500_02Framer Framed_Embodied Spaces_500_03


Achtergrond

Het project Framer Framed startte in 2009, met als doel om de positie van transculturele kunst in Nederlandse kunstinstellingen ter discussie te stellen. Dit gebeurde door middel van een reeks openbare discussies en de expertmeeting Onbegrensd Verzamelen. In een uitgebreid reizend programma is een dialoog op gang gebracht tussen musea voor moderne kunst, volkenkundige musea en erfgoedinstellingen over de rol van musea in een globaliserende samenleving. Kennis, ervaringen en inzichten werden uitgewisseld. Tijdens de bijeenkomsten werden lopende exposities van diverse instellingen kritisch besproken en onderzochten museumdirecteuren, curatoren, kritische denkers, kunstenaars en belangengroepen diverse strategieën om tot een nieuwe praktijk van (re-)presentatie te komen. Centraal in de werkwijze van Framer Framed stond het betrekken van bezoekers en belanghebbenden bij het kritisch volgen van museaal beleid. Van deze discussie hebben we een online archief van videoregistraties. In 2014 opende Framer Framed een expositieruimte in de Tolhuistuin in Amsterdam. De focus is nu op het organiseren van exposities en publieke programma’s in de eigen ruimte, waarbij de inzichten uit de eerdere reizende programmareeksen in de praktijk worden gebracht.


Framer Framed_Pixolar Photography-49_500
Framer Framed_Pixolar Photography-52_500


Credits

De titel Framer Framed is ontleend aan het werk van
Trinh T. Minh-ha.

Framer Framed wordt mogelijk gemaakt door
het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,
het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Tolhuistuin.

Voor de ontvangst van internationale gasten ontvangt Framer Framed steun van Young Artsupport Amsterdam.

De organisatie ontvangt pro bono juridisch advies van
De Brauw Blackstone Westbroek.

De website en visuele identiteit van Framer Framed is ontworpen door Van Lennep.


Over Werkplaats Molenwijk

In september 2018 opende Framer Framed de nieuwe projectruimte Werkplaats Molenwijk, in de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Werkplaats Molenwijk is een wijklocatie voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij.

Het doel is om in de Molenwijk een plek voor kunst en cultuur te faciliteren, waarbij er veel ruimte is voor samenwerking en ontmoeting. Bezoekers kunnen programma’s initiëren, deelnemen aan de organisatie, genieten van presentaties, met elkaar in gesprek gaan én samen eten. Verder wordt in Werkplaats Molenwijk ruimte geboden aan een kunstenaarsresidentie, waarbij kunstenaars tijdelijk hun intrek nemen in de wijk en daarbij in dialoog met de buurt nieuw werk maken.

Kijk voor meer informatie op de Werkplaats Molenwijkpagina.


Team en organisatie

Directie

Cas Bool
cas@framerframed.nl

Josien Pieterse
josien@framerframed.nl

Team

Olga Leonhard, Coördinator Tekst, Communicatie en PR
Jean Medina, Coördinator Tentoonstellingen & Publieksprogramma
Yvonique Wellen, Coördinator Tentoonstellingen
Annosh Urbanke, Coördinator Educatie & Werkplaats Molenwijk
Djuna Josepa, Coördinator Educatie, MBO & Voortgezet Onderwijs


Stichting Framer Framed

Meer informatie over de stichting is hier te vinden.

Financien

IBAN rekeningnummer: NL81 TRIO 0198496761
Kamer van Koophandel: 51823039
Fiscaal nummer: 850187308B01
Facturen kunnen worden gestuurd naar
facturen@framerframed.nl

ANBI

Framer Framed is per 1 januari 2016 aangemerkt als een
Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling.

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

De Zaak Nu

Framer Framed is lid van De Zaak Nu. Deze vereniging vertegenwoordigt alle presentatie-instellingen voor beeldende kunst in Nederland, dat wil zeggen die organisaties en instellingen voor wie de presentatie en productie van hedendaagse kunst een prioriteit is.

Privacyverklaring

Op deze pagina vind je de privacyverklaring van Framer Framed, die van toepassing is op het gebruik van deze website en andere diensten.


Vrienden van Framer Framed

Binnenkort is het mogelijk je op te geven als Vriend van Framer Framed. Met een vast bedrag per maand steun je de organisatie, in ruil voor exclusieve uitnodigingen en beloningen. Meer informatie volgt!